miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Характер и поведение на папагал Лори

Характер и поведение на папагал Лори

Характер и поведение на папагал Лори
Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Птиците Лори са сред най-красивите папагали. Те имат нужда от повече грижи и внимание, но въпреки своите изисквания са все по-предпочитан домашен любимец. Кой не би искал да има такова живо произведение на изкуството!

Лоритата обичат да се къпят, така че трябва да им осигурите подходяща ваничка, както и удобна клетка. Интересна подробност за поведението на папагал Лори е, че понякога обича да спи с главата надолу.

Пъстрото Лори е изключително интелигентно животно. Въпреки своя дребен размер има голям капацитет и може да научи много номера с помощта на добър дресьор. Тъй като е Лори е умна птица, може и лесно да избяга, ако не сте предпазливи по отношение на клетката или волиерата, където отглеждате папагалчето.

Какво друго трябва да знаем за характера и поведението на папагал Лори? Тези пернати са игриви. Обичат да тракат и да се забавляват с играчки за папагали.

Характер и поведение на папагал Лори
Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Тъй като те обичат да им е интересно, трябва да ги интригувате всяка седмица с нещо ново. Някои стопани на папагали обичат да се шегуват, че никога не можете да имате твърде много аксесоари за Лорита - тези приятелчета обожават разнообразието.

Разбира се, когато избирате с какво да ги развеселявате, бъдете сигурни, че играчките са безопасни за тях. Не предлагайте джаджи с конци, където да се заплетат и да се наранят например. Също така се уверете, че няма опасност птичката да заклещи пръстче в някой малък отвор или човчицата си.

По темперамент папагалите Лори са забавни и непредсказуеми домашни любимци. Те определено не са от най-срамежливите птици. Те ще оживят дома ви с веселите си звуци. Така че ако обичате тишината, определено не са вариант за вас.

Обърнете внимание също така, че те са териториални създания и могат да са агресивни към други папагали. Имайте го предвид, когато се чудите дали да не им изберете другарче. Известни са случаи, в които се нахвърлят дори на птици, които ги превъзхождат по размер.

Характер и поведение на папагал Лори
Снимка: manfredrichter/pixabay.com

Ето защо не ги оставяйте сами в клетка с пернати от други видове. Същност дори към птици от своя вид Лори биха могли да проявят агресия. Така че следете внимателно поведението на папагала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати