Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Как да изберем добър ветеринарен лекар?

Как да изберем добър ветеринарен лекар?

ХрисиХриси
Новак
5612
Ветеринарен лекар

Ето още нещо, по което хората и животните си приличат – всички имаме нужда от лекар, щом здравословното ни състояние се влоши. Всъщност добре е да откриете ветеринар за своя домашен любимец, веднага щом го вземете, а не да чакате да заболее от нещо.

Животните трябва да минат прегледи и ваксини преди да ги отведете вкъщи, така че имайте предвид и това. Предлагаме ви в обобщен вариант малък наръчник за нещата, на които трябва да обърнете внимание, когато се впуснете в търсене на ветеринар. Ето как да изберем добър ветеринарен лекар?

Най-напред, разбира се, попитайте за добър ветеринар в района. Съседи, познати и приятели със сигурност ще ви препоръчат добър специалист. Попитайте хора, на които можете да се доверите. Не експериментирайте със здравето на кучето или котката.

Хубаво ще бъде, ако кабинетът е в близост до дома ви, за да може ветеринарът да се отзове, ако има нещо спешно или пък вие да можете да го посещавате по всяко време. Тук засягаме въпроса за работното му време – дали ще работи през почивните дни или когато вие имате възможност да заведете любимеца си.

След това разберете дали ветеринарът е компетентен по вашия вид животинче. От разлика между куче и заек, той трябва да има понятие и от различните породи, защото всяка има своите специфики и нужди.

Поинтересувайте се от услугите и таксите, които ще трябва да платите за тях. Какво може да направи, какво трябва и колко ще струва това. Обикновено, тук става дума за стандартните процедури като профилактичен преглед, ваксинация и т.н.

Ветеринарен лекар

При избор на ветеринарен лекар не забравяйте да попитате за това как се действа при спешни случаи – дали ветеринарът ще посети до

Вземете любимеца си със себе си, когато посетите ветеринара, за да видите реакцията му. Животните имат безпогрешна интуиция. Те веднага решават дали харесват някой, или не. И така, съвсем логично, едно създание се чувства спокойно в ръцете на специалист, който разбира от работата си.

Връзката между ветеринар и любимец е от основно значение, така че се доверете и на своето приятелче, когато му търсите лекар. Всъщност, той може и сам да го избере...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest