miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Никога не храни кучето си с тези неща!

Никога не храни кучето си с тези неща!

1 от 5 Снимки

1. Лук


Лукът е токсичен за кучета и котки. Тревожните признаци на отравяне се появяват няколко дни след консумацията му и затова може да не сте наясно веднага какво е разболяло любимеца ви. Всички кулинарни форми на лука могат да разболеят любимеца ви – варен, пържен, сушен. Внимавайте, когато изхвърляте остатъци от пици и бебешка храна, в която често има голямо количество лук. Зеленчука причинява на кучетата гастроинтестинално разстройство и може да доведе до увреждане на червените кръвни клетки;

Ако сте горд собственик на куче, най-вероятно знаете, че никога не трябва да му давате да яде шоколад. Това е така, защото в сладкото изкушение има стимулант, наречен теобромин (подобен на кофеин), който е отровен за кучетата.

Количеството теобромин се различава в различните видове шоколад. Най-много от него има в черния шоколад, а най-малко е в белия шоколад. Стимулантът засяга главно сърцето, централната нервна система и бъбреците. Симптомите настъпват след 4 до 24 часа, след като вашето куче е яло шоколад.

Лакомството обаче далеч не е единствената опасна храна, която може да застраши здравето на любимеца ви. Някои от нещата, които съхранявате във вашия хладилник, може да са буквално токсични за вашето куче. Така че може би е време да преосмисляте идеята да захранвате четириногия си приятел с остатъците от вашата вечеря. Вижте в следващата галерия нещата, с които никога да не храните вашето куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати