miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на Айну

Дресура и обучение на Айну

дресура на айну
Снимка: animalsbreeds
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
17.00 лв.
Виж ››

Дресурата и обучението на всяко куче зависи от неговия темперамент, физически дадености, възраст и здравословен статус. Преди за започне обучението, стопанинът трябва да опознае нрава на своя питомец, съобразявайки се с особеностите на породата кучета.

От тази гледна точка, обучението и дресурата на айну са едновременно лесна, но и отговорна задача. Айну е изключително умно и интелигентно куче и не е трудно да разбере и да отговори на изискванията на стопанина, относно задачите, които му се поставят.

Процесът на обучение обаче трябва да започне още първите дни, в които кучето бъде настанено в новия си дом, защото своенравният му характер трябва да се овладее колкото може по-рано.

Разбирането, че това животно е много силно външно и много уязвимо отвътре ще бъде в голяма полза на стопанина при дресурата му. Грубостите и неправилното отношение не само няма да бъдат толерирани от айну, но е много вероятно да доведат до бягство на кучето от дома на стопаните.

Заради уникалните му качества, специалистите препоръчват айну да бъде обучаван за много дейности от всекидневието. Той може да бъде ловно куче, пазач на територията, може да се използва за търсене на изгубени хора или животни, за задържане на престъпници, за участие в различни състезания. Айну могат да работят като водачи или придружители на хората в труден терен.

Тъй като представителите на тази порода са обикновено много своенравни животни, те могат да бъдат обучавани само от човек, към когото изпитват респект и приемат като равностоен партньор, усещайки неговия силен дух.

обучение на айну
Снимка: animalsbreeds

При недобро взаимодействие със стопанина, обучението на айну трябва да бъде поверено на специалист треньор с опит с породата.

Стопанинът е много важна фигура в живота на айну. Ако му липсва усет за нуждите и преживяванията на домашния питомец, той ще развие поведение, което не може да бъде поправено с дисциплина и обучение.

Така че социализацията, тренировките, взаимодействието по време на обучението на айну са неща, които изискват много повече от страна на човека, отколкото при повечето други породи и се налага да бъдат осмислени добре, за да може обучението да се случи наистина.

А в тази статия можете да видите повече за Отглеждане на Айну вкъщи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати