miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на неаполитански мастиф

Дресура и обучение на неаполитански мастиф

Дресура и обучение на неаполитански мастиф
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Неаполитанският мастиф често бива наричан добродушен гигант. Той е идеално куче за живот и игри с децата в семейството. Необходимо е обаче да се обучи и дресира малкото кученце така, че социалните му умения да не създават конфликти и напрежение в по-зрялата му възраст.

Възпитаването на неаполитански мастиф според случая започва със социализацията на кутрето в посока постигане на емоционално съвместно съществуване. Това не е трудна задача, защото по характер неаполитанският мастиф е благородно животно, привързано и тихо, със силни защитнически качества към семейството, в което живее.

С непознати е недоверчив и сдържан и затова е необходимо да общува с други животни и хора, за да се предотвратят експлозивни ситуации в бъдеще. С други думи ключът към щастливия неаполитански мастиф е неговата ранна социализация на кученцето.

В този период е добре да се избягват ситуации, които може да създадат лоши спомени у животното. Характерът на кучето може да се промени силно при неприятно преживяване, свързано с човек или превозно средство, както и с друго куче.

При обучението на неаполитанския мастиф е нужно да се използва постоянно положителното въздействие, а наказанията и физическото насилие са напълно противопоказни и даже опасни поради размера, който стига това животно.

Неаполитански мастиф

При подозрение за поведенчески конфликт трябва да се потърси компетентен специалист или кучешки учител, който да напътства собственика или сам да поеме възпитанието и дресурата на кучето.

Обучението включва усвояване на основите на покорството, което ще създаде идеалната връзка между човек и куче, а това ще улесни взаимоотношенията с други животни.

Нужни са около 10 минути всеки ден за усвояване на правила и заповеди и проверка на вече заучените. Новите преживявания и интелигентните игри са в помощ на физическото и умственото развитие на животното в този период.

Балансираното обучение е много важно и се осъществява успешно, ако започне от възрастта на малкото кученце, което ще открива как да общува с околния свят. Разходките на кучето са един отличен момент, който трябва да се използва пълноценно. Постоянното наблюдение може да засече всяка нежелана проява, за която кучето трябва да бъде смъмрено, за да не я повтаря.

Възпитание на неаполитански мастиф

Търпението и постоянството са това, което ще направи неаполитанския мастиф прекрасен домашен питомец и перфектен спътник на стопанина.

Ако и вие мечтаете за такъв внушителен другар, вижте тези обяви и цени за мастифи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати