5 начина да преборите скуката в лошото време заедно с домашния си любимец

5 начина да преборите скуката в лошото време заедно с домашния си любимец

Навън пак вали дъжд. Или сняг. Или е 40 °C на сянка и е твърде горещо, за да си покаже човек или животно носа навън.

Независимо от метеорологичните условия отвън вътре е същата история. Там вие и вашето куче седите, гледате се и се чудите какво да правите, за да не откачите. Дори на вас ви е омръзнало да гледате филми по Netflix и да хвърляте топката на кучето, за да я гони.

Вместо да страдате, е по-добре да се подготвите за лошото време, като измислите приключения и игри, с които може да си запълните часовете си заедно с четириногия си приятел. Разбира се, преди това е се обърнете към вашия ветеринар, за да ви посъветва какви упражнения и дейности са препоръчителни и какви трябва да избягвате.

1. Посетете любимите си места за пазаруване

На вас може да не ви се струва като голямо приключение, но разходката до местния магазин за домашни любимци или някой друг магазин, който позволява кучета, си е цяло приключения за четириногия ви приятел - особено ако обича да се среща с нови хора.

Микел Бекер, сертифициран дресьор за кучета и котки, се съгласява, като отбелязва, че тези ежедневни разходки всъщност могат да помогнат при социализация на вашето кученце независимо от възрастта му.

Социализацията е от съществено значение, за да помогнете на вашето куче да се чувства комфортно с различни аспекти от живота, с които може да се сблъска, включително други хора, обяснява тя.- И трябва да се прави през целия му живот, за да продължи то да прави положителни асоциации.

За да направите изживяването още по-приятно, вземете със себе си някои от любимите лакомства на вашето кученце. Когато попаднете на приятелски настроени служители в магазина, те могат да предложат награди на вашето куче за извършване на прости команди като Седни! или Дай лапа! . Вашето кученце ще има положителен социален опит - и вие ще се свършили още нещо от списъка със задачи.

2. Тренирайте заедно

Ако сте от тези, които обичат да се катерят, да плуват и да тичат с кучето си, лошото време наистина може да повлияе на настроението и мотивацията ви. Но това не трябва да ви притеснява - намират се курсове за фитнес на закрито, предлагани за кучета и техните стопани, включително doga (да, това е кучешка йога) и дори танци в свободен стил - пъргавите кучета бързо научават изящни трикове като правилен поклон преди валс.

3. Запишете се за класове за ловкост на закрито

Да преборите скуката в лошото време с домашния си любимец

A-рамки, тунели и стълбове за изкачване са само част от препятствията в стила на лека атлетика, с които вашето куче ще се справи в клас по ловкост - като вие ще му бъдете водач. Това е върха на кучешките фитнес опции, защото по време на тази тренировка се работи с всички мускулни групи на вашето кученце, включително ума.

Ловкостта осигурява общ език и с този език е по-лесно да общувате по начин, който е удовлетворяващ както за кучето, така и за стопанина, казва Бекер. Чувството да търсиш доброто в кучето си и да възнаграждаваш доброто, което виждаш, е страхотно. Това кара и кучето да се чувства доре, тъй като е свободно да изрази себе си.

4. Включете се в дейности, водени от животни

Кой е добро момче? Вашето куче! Особено, когато му изкарате удостоверение за участие в дейности, водени от животни като посещение на възрастни хора в домове за възрастни или игра с деца, живеещи в здравни заведения за дългосрочни грижи.

5. Кучешки ясли

Признайте си - понякога просто ви се иска да се отпуснете и да си починете, но това не означава, че трябва да се изолирате на дивана с кутия сладолед. За по-тихо и спокойно “приключение” (поне за вас) обмислете да си направите група с други собственици на кучета и да организирате общи игри за домашните любимци на ротационен принцип като един път вие ще сте домакин, следващия път някой друг. Или ако имате кучешка ясла наоколо, поинтересувайте се дали имат свободни часове за игра, по време на които можете да оставите кучето си да си играе в голямо празно пространство с други кучета докато вие спокойно си пиете кафето и наблюдавате.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати