miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-добрите породи полицейски кучета

Най-добрите породи полицейски кучета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12698
Най-добрите породи полицейски кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Повечето полицейските породи кучета са известни в тази сфера, но в този списък ще откриете палета, които променят начина, по който гледаме на определени „страшни“ породи кучета.

Все повече животни започват да служат и стават признати като полицейски породи кучета.

Работещите кучета ни защитават и обслужват от много години.

Те имат много различни работни места, но със сигурност подпомагането на човешки полицаи е едно от най-трудните.

Нека да разгледаме най-добрите породи кучета за полицейска работа и какво правят ежедневно.

Немска овчарка

Не е изненадващо, че немското овчарско куче е първото в този списък с най-известните полицейски породи кучета.

Повечето хора ги познават само като „полицейски кучета“ заради всички телевизионни предавания, които популяризират тази порода.

Те официално са порода номер едно, използвана като полицейски кучета в световен мащаб, и е лесно да се разбере защо.

Интелигентен, бърз, безстрашен и ентусиазиран, всеки представител на породата поема отговорно възложените му задължения.

Тъй като те са едни от най-талантливите и най-умните породи кучета, високо обучими и изпълняват команди като часовник, немските овчарки блестят, когато става въпрос за сваляне на заподозрени (въоръжени или не).

Полицейско куче

Белгийска овчарка

Тези кучета са по-малки от немските овчарки, но с по-бързо време за реакция от тях.

Те се отглеждат, обучават и използват за почти същите цели като немските овчарки, най-често за залавяне и сваляне на престъпници, но други задачи на правоприлагащите органи (като откриване наркотици или подушване на бомби).

Боксер

Лоялен, стабилен и общителен, боксерът все още е много популярен и често се използва като полицейско куче в родната му страна Германия, като е една от най-популярните породи кучета в Европа като цяло.

Лабрадор

В днешно време те също се използват като кучета за откриване на бомби и наркотици и често се разглеждат като една от най-популярните породи кучета в САЩ. Те също така патрулират по летищата и пристанищата с техните водачи.

Доберман пинчер

Сред преобладаващите полицейски породи кучета, които всички са гледали в телевизионни предавания и филми, са доберманите.

Подобно на немските овчарки, тази плашеща на вид порода се използва в полицейската работа в продължение на много десетилетия. Макар да са популярни, те не са толкова често използвани, колкото другите полицейски породи кучета, споменати по-горе.

Те не са обучени да бъдат агресивни, а по-скоро обичат да излизат на полето, за да работят.

Блъдхаунд

Въпреки че днес те не са толкова често срещани, реално са едно от старите училищни полицейски кучета, които улесниха работата на полицаите много по-лесно, когато трябваше да намерят престъпници.

Блъдхаунд

Шнауцер

Тази доста голяма, но тиха порода кучета, която е много подозрителна към непознати и гигантски шнауцери, се използва като полицейски кучета от много години. Гигантските шнауцери се превръщат в необикновени проследяващи заподозрени, изчезнали лица, бомби и наркотици.

Американски питбул

Поради тяхната история в кучешките боеве, те рядко са били назначавани като полицейски кучета; това обаче се променя, тъй като правоприлагащите органи осъзнават големия си потенциал.

Днес повече полицейски управления приемат питбулите на работа. Уверен, безстрашен, атлетичен, бърз и здрав, питбулът се използва предимно за откриване и патрулиране в днешно време.

Бриар

Те често се използват като кучета в полицията в определени страни. Тази порода кучета също се счита за лесно обучима, безстрашна и смела.

Ердел териер

Тази порода кучета е известна за първи път като „Кралят на териерите“. Атлетичен и верен, този териер е бил използван през Първата и Втората световна война за защита на военните офицери.

Бигъл

Бигълите са друга порода кучета, която за първи път започва да работи с хората като полицейски кучета. Има много предимства при използването на бигъл като полицейски породи кучета пред някои други, споменати по-горе. Например, поради размера си, Бигълите е лесно да достигне зони, където човек иначе няма достъп.

Кане корсо

Кане корсо

Потомък на римски бойни кучета, съвсем логично е Кане Корсо да се използва в полицейската оперативна група.

Внимателно, смело, силно и изключително плашещо, това куче е отлично в защитата и патрулната работа.

Немски пойнтер

Ентусиазирана, смела и много интелигентна, тази лесна за обучение

порода отдавна се използва като проследяващи кучета от ловци поради изостреното им обоняние и цялостната интелигентност.

Холандска овчарка

Надеждни, лоялни, бдителни, интуитивни, интелигентни и неагресивни, те са по-малко агресивни от немската овчарка или дори от повечето други споменати породи полицейски кучета, с тях е малко по-лесно да се работи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати