miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Най-импулсивните породи кучета

Най-импулсивните породи кучета

Най-импулсивните породи кучета
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Както при хората, и в кучешкия свят също има трудни характери. Импулсивните породи кучета са по-упорити и трудни за обучение, тъй като имат нагласа за независимост, голямо желание за ловуване и не внимават в уроците. Тези породи не са подходящи за хора, които са досега не са гледали куче.

Те също могат да бъдат лош избор за семейства с малки деца или други домашни любимци. Ако кучето развие лош навик или прояви опасно поведение като агресия, невъзможността да се реши този проблем и да се превъзпита кучето крие много рискове за семейството.

Ето някои от най-импулсивните породи кучета:

Сибирско хъски

Не е изненада, че хъскито влиза в списъка импулсивните породи кучета. Те са легендарни със своите внезапни избухвания и силна воля, често обозначавани като сложни за обучение от експерти. Основният проблем е, че всички сибирски хъскита са склонни да се отегчават бързо и това може да доведе до разрушително поведение. Постоянното стимулиране и редовните упражнения са задължителни.

Далматинец

Импулсивен, упорит и със собствено мнение, далматинците не са от най-лесните за обучение кучета. Те обичат да излизат и да се срещат с нови хора и да се забавляват, но остават независими. Тази порода се нуждае от постоянни дейности и упражнения, които стимулират ума и тялото им, за да не им омръзне.

Бигъл

Бигъл е импулсивно куче

Бигълите са известни като едни от най-добрите ловни кучета, с дълга история като страхотни ловни другари. Въпреки това, те също влизат в списъка на най-импулсивните кучета според треньори и собственици. Тези кучета трудно се поддават на обучение.

Фокс териер

Това е друг вид кучета, които не обичат да се подчиняват на стопаните си. Тази импулсивна порода има палав характер и безгранична енергия.

Бордър Коли

Порода кучета, използвани от фермерите, за да държат стадата си овце под контрол. Изследвания показват, че тази порода може да бъде много импулсивна.

Лабрадор Ретривър

Лабрадор

Тази порода заема едно от първите места по импулсивност. Имат нужда от сериозно обучение, особено през първите три години от живота си, за да се развият напълно техните умения и да се използва интелектът им. Рейвърът е много умен и схваща бързо, но е доста своеволен.

Импулсивни или не нашите кучета са верни приятели, и с малко търпение при обучението могат да станат идеални помощници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати