miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на английски кокер-шпаньол

Характер и поведение на английски кокер-шпаньол

Характер и поведение на английски кокер-шпаньол
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Породата английски кокер-шпаньол е ловна. На тегло достигат до 10-12 килограма. Живеят средно около 13-15 години, като влияние оказва и наследствения фактор на животното, както и дали се грижите добре за него.

Доста са енергични, затова бъдете готови, че ще се налага да ги извеждате поне по 2 пъти на ден за 30-40 минути. Именно затова е важно да имате предвид това дали ще имате достатъчно свободно време, когато решите да си вземете домашен любимец.

Характер на английски кокер-шпаньол

Английският кокер-шпаньол е доста любознателна и дружелюбна порода кучета, но на моменти може да прояви агресия, особено към непознатите хора и животни. Изключително предани са на стопанина си и винаги са готови да го защитят. Добре се отнасят към всички в семейството, но ще слушат само този, който се грижи за тях и когото приемат за свой стопанин.

Важно е да успеете да изградите отношения на доверие с питомеца си от тази порода, защото само така ще можете да го възпитавате и обучавате. Добре се разбират с децата, но все пак не очаквайте от тях да проявяват огромно търпение, ако малчуганите ги дразнят много и им създават дискомфорт. Затова е важно да обясните на детето, че това не е играчка и трябва да се отнася към него с уважение.

Поведение на английски кокер-шпаньол

Aнглийски кокер-шпаньол

Като цяло поведението на английския кокер-шпаньол е доста миролюбиво и добро. Разбират добре и с котките. Обожават да си играят на детективи и да търсят различни загубени предмети заедно с вас. Те са доста игриви и активни кучета, които винаги са готови за още забавления със стопанина си. Обожават да си играят и сами с различните кучешки играчки, които можете да закупите от зоомагазините.

Интересен факт е, че женските обикновено са по-инати и при тях обучителният процес протича една идея по-сложно от този при мъжките, които заедно с това са по-игриви и скромни. Английският кокер-шпаньол се отличава се със смелия си характер и винаги е готов да защити стопанина си, ако това се налага.

При възпитанието на кучето е много важно да обърнете особено внимание на самостоятелността им, защото доста често разчитат изцяло и само на човека до тях. Още с първите дни в дома ви трябва да покажете на любимеца си, че вие сте главният и трябва да ви слушат безпрекословно. Разбира се, че това не значи да викате или да удряте животното, защото това е не само грешно, но и нехуманно.

Английският кокер-шпаньол е доста енергично куче, което бързо ще се превърне в много обичан в пълноправен член на вашето семейство. Ако и вие решите да си вземате такова животно за домашен любимец, тогава бъдете сигурни, че няма да съжалявате за избора си, защото кучето е верен приятел и другар, който винаги ще е до вас и ще ви подкрепя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати