miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета със сини очи

Породи кучета със сини очи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Породи кучета със сини очи
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Кучето ще е най-добрият ви приятел независимо от цвета на очите си. Въпреки това, ако конкретно се интересувате от породи кучета със сини очи, то можете да изберете между следните палета.

Хъски

Хъскито е интелигентно и енергично куче. Може да е с непослушно, ако е оставено без надзор, не е изразходило енергията си или му скучно. Той е прекрасен спътник в бягането, но като куче, идващо от страна със студено време, не е добър избор за тези в по-топлия климат.

Далматинец

Тези петнисти кучета могат да имат сини, кафяви или комбинирани очи според стандарта на породата. Активни са и имат нужда от надзор и внимание.

Бордър коли

Всеки цвят на очите е приемлив според стандарта на породата бордър коли, но те могат да са и кучета със сини очи. Цветовете и шарките на козината са също толкова разнообразни, като най-често се виждат двуцветни. Козината му е със средна дължина се сменя сезонно, но изисква четкане няколко пъти седмично. 

Синеоки породи кучета

Австралийска овчарка

Сините очи са често срещани при австралийските овчарки и са разрешени от стандарта за породата заедно с кафяво, кехлибарено и комбинации от двата цвята. Разрешен е и широк асортимент от цветове за козината, която е със средна дължина е вълнообразна. И изненадващо лесно за грижи, като се нуждае само от седмично четкане и от време на време къпане на кучето. 

Австралийско келпи

Обучението може да бъде предизвикателство въпреки интелигентността на кучето. Тази порода е инатеста и може да бъде резервирана с непознати и други кучета, така че ранната намеса и социализацията са от ключово значение за едно щастливо и балансирано куче. Друга грижа, която се изисква от вас, е да научите кучетата си на правилни маниери от ранна възраст, за да осигурите спокойни разходки.

Леопардова катахула със сини очи

Леопардова катахула

Тези изцяло американски кучета са поразителни с многоцветните си палта, но не са добър избор за начинаещи собственици на кучета. Катахулите са склонни да бъдат териториални и независими, така че ранното обучение е от съществено значение за тези кучета. Високото енергийно ниво на породата изисква много упражнения и внимание. Ако сте запален по джогинг, това може да е породата за вас.

Немски дог

Те са най-подходящи за домове с по-големи деца поради техния размер, но ранното обучение за подчинение е задължително, докато те все още са достатъчно малки, за да се справят. Една от най-големите породи, те са и една от най-упоритите, така че не забравяйте да държите лакомствата под ръка за обучение, основано на награди. 

Това не са всички породи кучета със сини очи. Понякога на можете да попаднете на синеоко куче от породата Корги или пък питбул. Както и обикновено безпородно куче. Нека не забравяме, че природата е най-великият творец и може да създаде много красиви кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати