miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Белгийска овчарка - дресура и обучение

Белгийска овчарка - дресура и обучение

Белгийска овчарка - дресура и обучение
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Белгийската овчарка е доста предпазливо, но и много активно куче. Те са доста енергични и винаги са готови за игри. Въпреки че първоначално са били предназначени за охрана на стада овце, днес те също така са отлични защитници и се използват като пазачи и за охрана на имущество.

Белгийската овчарка е изключително лоялно куче и смело защитава стопанина си. Всички горепосочени качества правят белгийската овчарка отлично овчарско куче и пазач, както и верен приятел, ако сте решили да си вземете този питомец за домашен любимец.

Белгийска овчарка - дресура и обучение

Поради високото ниво на интелигентност, породата разбира идеално кучешките команди и ги изпълнява с удоволствие, тъй като е много активно и енергично куче. Дресирането на белгийска овчарка не е никак сложна задача, но за да постигнете максимални резултати, трябва тренировките и обучението да са редовни. Важно е също така да започнете да възпитавате кучето си възможно най-рано (от 2-3 месец).

По време на дресурата на белгийската овчарка стопанинът трябва да знае една особеност на белгийската овчарка, а именно това куче е много възприемчиво на критика, тоест може да се обиди, ако му повишите тон или му се развикате. Именно затова една от основните тактики е изграждането на топли и доверителни отношения между вас и кучето ви, като само така ще можете да постигнете трайни резултати и питомеца ще ви слуша.

Ако сте приятелски настроени към белгийската овчарка, тогава ще видите как възпитанието на кучето ще протича изключително лесно и кучето ще изпълнява всички команди. Бъдете сигурни обаче, че насила няма да накарате това куче да направи нищо, затова ключът към отличното възпитание е вашата любов и уважение към питомеца ви.

Основни правила при обучението на белгийската овчарка

Куче Белгийска овчарка

- бъдете последователни и започнете от лесните, преминавайки към по-сложните команди;

- обучението на белгийска овчарка трябва да преминава в игрова форма;

- винаги обучавайте кучето преди да сте го нахранили;

- никога не използвайте физическа сила или викове;

- винаги награждавайте с похвала или лакомство успехите на кучето ви;

- старайте се тренировките да са активни, тъй като скучните могат лесно да отегчат питомеца и той банално да спре да ви слуша.

Ако успеете да привлечете вниманието на белгийската овчарка, тогава със сигурност няма да имате никакви проблеми в дресировката и обучението им. Усетят ли, че вие сте на върха в йерархията, белгийските овчарки ще ви слушат безпрекословно, а и все пак те са изключително интелигенти кучета и разбират, както се изисква от тях. И не забравяйте за интонацията, тъй като тя играе ключова роля в процеса на възпитанието и комуникацията с кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати