miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дратхаар - обучение и дресировка

Дратхаар - обучение и дресировка

дратхаар - обучение

Породата Дратхаар в никакъв случай не може да се нарече капризна. Ако подходите правилно към обучението им, тогава ще имате питомец, който ще ви слуша и ще изпълнява вашите команди. Като цяло тези кучета се отличават с високия си интелект, но все пак и вие ще трябва да положите известни усилия, за да може процеса на самото обучение на дратхаара да минава гладко и лесно.

Дратхаар - обучение и дресировка - какво трябва да знаем? Вижте повече:

Първото, което трябва да запомните, е това, че възпитанието на малките деца и малките кучета са две съвсем различни неща. Така например децата имитират поведението на родителите си, докато кученцата трябва на инстинктивно ниво да разбират, какво се иска от тях.

Въпреки че тази порода кучета не е никак малка, тя може да е по-плаха в определени моменти, затова е важно още от най-ранна възраст да учите кучето си на това да бъде безстрашно и да не се страхува от нищо.

Социализацията на дратхаара също е важен момент, на който трябва да спрете вниманието си, както и на това че именно стопанинът се намира на върха на йерархията. Само с подобен подход ще можете да постигате успехи, когато обучавате и дресирате дратхаар.

Важно е да проявявате търпение и разбиране, защото с физическо насилие и викане нищо няма да се получи. Само с нежното ви отношение, похвалите и лакомствата ще можете да дресирате и обучите кучето ви, което с лекота ще може после да изпълнява вашите команди.

Интонацията е също много важен момент тъй като реално кучетата не ви разбират, какво им говорите. Когато им казват някаква команда използвайте тих и спокоен тон, докато когато ги хвалете говорете малко по-високо и весело, за да разбере кучето ви това, че сте доволни от него.

В началото винаги започвайте с по-леките команди, тъй като само така ще имате успех. Постепенно преминавайте и към по-сложните, като не забравяте да затвърждавате и вече научените.

Основни команди, на които трябва да научите породата дратхаар:

- седни;

- остави;

дратхаар - дресировка

- не;

- апорт;

- стани;

- легни;

- ела;

- стой;

- долу.

Дратхаар е много умно куче, но изисква специален подход в тренировките. Ще постигнете успех само ако се установи пълно разбирателство между вас и вашия домашен любимец. Бъдете готови да проявите много търпение, постоянство и последователност, за да постигнете успех при обучението и дресировката на дратхаара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати