Обучение и възпитание на Плачещата болонка

Обучение и възпитание на Плачещата болонка

Обучението на куче е повече въпрос на рутина, отколкото какви кучешки команди го учите да изпълнява. Почти винаги поведението на кучето (добро и лошо) се определя от навиците, които придобива, докато живее с вас.

Какво правите и не правите с него, какво му позволявате и какво не. Това са все съобщения към вашето куче, които то възприема по свой си начин.

Ако изпратите правилните послания към животното, няма да имате никакви проблеми с поведението му. Но изпратете ли грешни съобщения… е, тогава започват предизвикателствата.

Но какво да кажем за обучението и възпитанието на Плачещата болонка?

Плачещите болонки обикновено са доста лесни за обучение кучета, но бързо се отегчават от многократно повтарящи се тренировки.

Ако разнообразявате обучението на Плачещата болонка или включите повече различни дейности, това ще я направи както щастлива, така и ангажирана - и разбира се ще увеличи шансът ви да възпитате по-бързо и по-лесно своя домашен любимец.

Когато обучавате Плачеща болонка, е добре да бъдете нежни и внимателни и да използвате положително затвърждаване, защото тези кучета не реагират добре на крясъци или грубост.

И като се имат предвид размерите им, малко по-грубото наказание като нищо може да ги нарани и физически. Тези кучета обикновено се опитват всячески да угодят на стопанина или на треньора си, така че ако няма други специфични проблеми, дресирането на Плачещите болонки минава изключително бързо и успешно.

Имайте предвид обаче, че тези кучета могат и да бъдат много упорити, така че ще ви трябва и голяма доза търпение. Също се подгответе, че Плачещите болонки изискват повече умствено упражнение, отколкото физическо.

Известно е, че Плачещите Болонки са много социални животни с други любимци и хора, стига запознанството им с тях да се случва бавно и в безопасна, позната за тях среда. Веднъж опознаят ли новия човек/животно, отношението им бързо се променя.

Дребните породи кучета, към които спада Плачещата болонка, са предразположени към „синдром на малките кучета“. Това е поведение, предизвикано от човека, при което кучето смята, че то е „водачът на глутницата“ на хората и това може да доведе до чувства на тревожност и страх от раздяла със стопанина.

Желаещите да притежават Плачеща болонка, е хубаво да се подготвят добре и да почетат повечко за различни трикове и занимания, които ще им помогнат да предотвратят или коригират това поведение.

А ако и вие искате пухкаво кученце, вижте нашите обяви и цени за Болонки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати