Рискове, застрашаващи лакомите кучета

Лакомото куче е изложено на рискове

Ако кучето ви е лакомо, това може да доведе до подуване на корема, затлъстяване на домашния любимец, а при малките дори до проблеми с костите. Въпреки че ни изкушава да задоволяваме домашните си любимци с храна, която като че ли никога не им стига, не трябва да го правим, ако сме отговорни стопани.

Вместо това диетата на кучето трябва да следва конкретен режим, за да може те да са здрави и с нормално тегло, което не застрашава живота им.

Едва ли единичното прехранване може да бъде причина за огромно тегло и затлъстяване на кучето, но въпреки това няма как да не се отрази върху здравето на кучето. По-едрите животни страдат и са предразположени към проблеми със сърцето, кучешки диабет, проблеми със ставите и щитовидната жлеза. Лакомото куче може да си навлече сериозни проблеми.

Подуването на корема на кучето също може да бъде опасно състояние и най-честата причина за него е именно прехранването. Това се случва когато стомахът се изпълни с голямо количество храна и той се разтяга.

Това, от своя страна, подлага на натиск други органи и може да причини затруднено дишане, свиване на кръвоносни съдове към сърцето и възпаление на стомаха. Състоянието може да бъде животозастрашаващо, затова незабавно посетете ветеринар, ако забележите симптоми като: подут стомах, неспокойствие, опити за повръщане без резултат, ускорен пулс и затруднено дишане на кучето.

Лакомото куче може да затлъстее

Много стопани, които прехранват кучетата си, не са запознати колко е правилното количество кучешка храна, която трябва да осигурят на животното. Повечето пакетирани кучешки храни по магазините имат указания на самата опаковка за това, каква трябва да бъде порцията, на базата на теглото и размера на кучето.

Въпреки това обаче, няма да сбъркате, ако се консултирате с вашия ветеринар, относно правилната диета за вашето куче, която е съобразена с неговия размер, тегло и порода. Точно както и при хората, здравословното хранене при кучетата е от изключителна важност за един пълноценен, щастлив и дълъг живот.

Ако искате да се радвате на вашия домашен любимец и да го карате да се чувства добре, обърнете внимание на неговата диета и не подценявайте опасностите на кучешката лакомия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати