Как да направим така, че малките кученца да не се боят да остават сами?

Как да направим така, че малките кученца да не се боят да остават сами?
Бутилка за пиене на вода за кучета-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
26.00 лв.
17.20 лв.
Виж ››

Повечето хора, които искат да отглеждат куче у дома, предпочитат да го вземат като съвсем малко. Така ще проследят неговото израстване, ще участват във формирането на характера и навиците му и ще му дадат възпитанието, което желаят.

Освен това бебешката възраст при кучетата е най-забавната, което важи за всички домашните любимци. Както децата, палетата откриват света и поведението им е извор на радост и забавление на хората около тях.

Този кратък период от живота на четириногите лаещи питомци обаче си има и своите негативи. Стопаните трябва да ходят на работа, а кутрето остава само вкъщи, понякога за много дълго. Това е тягостно време за мъника, в което той скучае. Много често самотното прекарване на времето у дома е и травмиращо, тъй като кученцата се боят, когато са сами. Те скимтят жално или лаят от страх по цял ден. Друг начин да демонстрират стреса си е гризането на всякакви вещи, или счупването и повреждането на всичко, до което се доберат.

Малко кученце

Тъй като в повечето случаи е невъзможно да се намери човек, който да бъде постоянно около кутрето, трябва да му се създадат условия да се забавлява само. Това, което трябва да му се осигури, е същото, което се прави и за децата. Купуват им се играчки.

Кученцето също трябва да има разнообразни играчки, с които да си играе само. Всеки родител внимателно подбира играчките за децата си. Същото се отнася и за играчките за палето. Те трябва да отговарят на доста изисквания. Трябва да бъдат безопасни, дълготрайни, забавни и лесни за почистване.

Първото, на което се обръща внимание при покупката на играчка, е материалът, от който е изработена. Внимава се за токсични материали, излъчващи специфична миризма. Най-добре играчките да са латексови. Този материал се абсорбира лесно, ако случайно бъде погълнат, и е бързо смилаем. Други подходящи материали са гумата, плюшът, винилът и памучните въжета.

Следващо условие за безопасност е редовната проверка дали играчката е цяла. Ако бъде повредена или наранена, трябва да се смени веднага, защото може да бъде разкъсана лесно и части от нея да попаднат в стомаха на домашния любимец.

Не бива на кученцето да се позволява да играе с играчките на детето, ако има малко дете у дома. Неслучайно има отделно играчки за деца и кученца. Не е добре да се взимат играчки от много и дребни елементи, тъй като лесно се разглобяват и може да бъдат погълнати.

Малки кученца

Всеки стопанин е добре да помни, че играчките са само за времето на отсъствието му от дома. Малкото кученце се нуждае от внимание и трябва да го получава винаги, когато останалите членове на дома нямат ангажименти навън.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати