Котката ти не иска да пие вода! Ето как да решиш проблема

1 от 7 Снимки

1. Овкусете водата


Ако добавите малки ветеринарно рибено масло към купичката с вода на своя любимец, това ще го провокира да пие повече вода.

Приемът на достатъчно количество вода е от значение не само за хората, но и за котките. Той допринася за хидратацията на четириногото и се грижи за нормалното функциониране на бъбреците и пикочните пътища. За жалост, много от писаните сякаш не се сещат да пият течности и това може да окаже негативно влияние върху тяхното здравословно състояние.

По колко вода е нормално да приемат котките на ден? Според зооспециалистите на ден една здрава котка трябва да приема по около 50 мл вода за всеки свой килограм телесно тегло.

Това означава, че ако любимецът ви тежи 3 кг, за 24 часа той трябва да е изпил близо 150 мл вода. Разбира се, това количество може да варира според ежедневието на котката и други фактори. И все пак, смятате ли, че котката ви пие достатъчно вода?

Ако отговорът ви е отрицателен, има начин да решите проблема с хитрост. В галерията ни ще откриете 7 трика, които ще подтикнат питомецът ви да приема повече течности.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати