miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Правилно почистване на котешката тоалетна

Правилно почистване на котешката тоалетна

Котешка тоалетна

Чистенето на котешката тоалетна е една от най-неблагоприятните дейности за всички собственици на пухкава топчица. Бъдете сигурни, че вашето коте е също толкова отвратено от тоалетната си, колкото и вие самите.

Важно е да я почиствате редовно не само заради предпазването от лоши миризми в къщата, а и за да предотвратите болестни състояния у животинчето си. Запретнете ръкави и следвайте стъпките по-долу, за да опазите себе си и домашния си любимец.

Фекалиите и урината от котешката тоалетна носят потенциална заплаха за почистващия ги – пригответе си инструменти. Нахлузете гумени ръкавици на ръцете си, сложете си маска. Котките са естествени гостоприемници на токсоплазмите - паразитни едноклетъчни, разпространяващи се с изпражненията на животното и причиняващи токсоплазмоза.

Ако сте бременна, задължително предайте задачата по хигиенизация на друг член от домакинството, тъй като заболяването води до спонтанен аборт или дегенаративни нарушения на плода. Изгребвайте изпражненията с лопатка, както и сгъстените от урина буци поне веднъж дневно. Задължително почиствайте тоалетната веднъж седмично цялостно.

Изчистването представлява изхвърляне на старата тоалетна, изтъркване и измиване на съда и слагане на нова тоалетна. Вероятно лопатката ще ви потрябва, за да остържете засъхналите по съда остатъци.

Ако ползвате марка тоалетна, която се разпрашава, добре е да носите маската, когато изсипвате непотребното съдържание в коша, заедно с всички остатъци, останали по пода наоколо. Затворете торбата плътно и се старайте да не я хвърляте в кухненския кош, а някъде навън.

Котка

Време е да се захванете с измиването на съда. Не се учудвайте, ако писаната ви е заинтригувана какво се случва с личния ѝ клозет в този момент. Най-вероятно иска да се увери, че употребявате подходящ детергент (измиващо средство).

Използвайте топла вода, гумени ръкавици, гъба и препарат за чинии в процеса на почистване. Не извършвайте миенето в кухненската мивка. След като добре изтъркате всички стени, отмийте старателно детергента.

Ако времето е топло, оставете съдчето да изсъхне навън, а в случай че сте нетърпеливи, подсушете с кърпа. Изсипете 5-6 сантиметра покритие от нова тоалетнa и върнете вече запълненият със свежа тоалетна съд на познатото място.

Готово, вече сте приключили с почистването на котешката тоалетна! Последна дума за вашата работа, разбира се, ще има вашето коте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати