miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Заболявания при руска синя котка

Заболявания при руска синя котка

руска синя котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета-20%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
17.60 лв.
Виж ››

Със сигурност сте чували за легендарната порода руска синя котка, която заема седмо място в класацията с най-скъпите котки на планетата и нейната цена варира от 1000 до 5000 лева. Те са много умни и интелигентни животни, които заедно с това са много любознателни. Известни са и с това, че много добре се разбират с малките деца, както и с другите животни, ако имате такива в дома си.

Заболявания при руска синя котка - вижте кои са те в следващите редове:

До голяма степен значение оказва генетична предразположеност, която може да стане причината за отключването на дадено заболяване при тези питомци. Като цяло обаче тези котки са доста здрави и се отличават със своя силен имунитет.

Руските сини котки боледуват доста рядко, но все пак можете да се сблъскате и с тази неприятна ситуация. Важно е да наблюдавате самочувствието им, като ако забележите това, че са по-летаргични, спят много, не ви дават да ги бутните, имат намален апетит и като цяло ако променят държание си, тогава е редно да ги заведете веднага на ветеринар, който да ги прегледа.

Породата руска синя котка е най-предразположена към заболяванията:

- затлъстяване на котката;

- лишей;

руска синя котка заболявания

- глисти при котката;

- сърдечни заболявания при котката;

- гастрит при котката.

Както виждате и сами, списъкът не е доста голям, като причина за тази добра генетика на породата е това, че тя е изкуствено селектирана. Въпреки това трябва да сте внимателни и да обръщате внимание на всяка една промяна в обичайното състояние на животното. От особено значение са и редовните ваксинации, които са превантивна мярка срещу редица опасни заболявания при животните.

Трябва също така да водите котката на редовни профилактични прегледи, тъй като така може да се следи състоянието на питомеца ви и да бъдат открити от рано различните патологии, като например сърдечните, когато те се поддават много по-лесно на лечение.

Ако се грижите добре за здравето на руската синя котка, тогава тя може да доживее до 15-16 години. Задължително обръщайте особено внимание и на менюто на котката. То трябва да е от най-висок клас, като не бива да им дават сладко, пикантно или солено.

Всички тези храни могат да провокират както затлъстяването, към които те са предразположени, така и да доведат до гастрит. Най-добре е да заложите на купешката храна, тъй като така ще сте сигурни, че те получават всичките им необходими витамини и минерали.

Грижете се добре за вашите домашни любимци, като не трябва да забравяте това, че вие носите пряка отговорност за здравето им. Обръщайте особено внимание на самочувствието на питомците ви, тъй като това може да ви подскаже много, че нещо не е наред и трябва да посетите ветеринар. Със сигурност тези сладки и мили четириноги приятели бързо ще се впишат в семейството си и ще станат техен пълноправен член.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати