Miau.bg»Статии»Животински Свят»Животинските видове, които ще изчезнат в следващите 20 години

Животинските видове, които ще изчезнат в следващите 20 години

3 от 5 Снимки

3. Суматренски слон


Този вид слон е подвид на азиатския. Той населява Суматра. За съжаление, урбанизацията на острова довела до почти пълното унищожение на този едър бозайник. През 1980 година преброяването на дивите слонове установило, че на острова живеят едва 12 стада от него. Повторно преброяване през 2002 година показало още по-страшни данни – оцелелите стада били само 3.

От всички видове, населявали Земята от възникването на живота, малко повече от 99% вече са изчезнали, сочат нови проучвания. Дори и днес въпреки развитите човешки общества, зелените движения и екополитиката на много от държавните правителства някои от най-невероятните и уникални животни са пред изчезване.

Причините за това са много – прекален лов, разрушаването на околната среда и дори въвеждането на инванзивни животински видове. Хората носят основна вина за опасностите, пред които са изправени животните.

Само за последните 100 години Земята е изгубила над 700 животински вида. Последното такова събитие, а именно смъртта на най-големия жив организъм на земята – Големия коралов риф, бе определена като една от най-големите екокатастрофи в историята. По всичко личи, че това няма да е последната загуба. Представяме ви животинските видове, които ще изчезнат в следващите 20 години /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати