miau.bg»Статии»Животински Свят»Най-епичните бягства от зоопарк

Най-епичните бягства от зоопарк

Нина НордНина Норд
Джедай
226144
Пингвини

Колкото и добре да се грижат за животните в зоопарковете по света, много от тях предпочитат да са на свобода. Това, че извън зоопарка ще им се наложи да си търсят сами прехраната и ще са заплашени от хищници, не спира животните да търсят свободата.

Сред най-епичните бягства от зоопарк е това на пингвин, който преодолял ограда от два метра в Токио. Пингвинът, който бил забелязан от минувачи да се къпе в близката река, е единственият, който успял да се прехвърли през оградата. Залавянето му било доста трудно и беглецът със сигурност е бил разочарован.

Бягството на египетска кобра от зоопарк в Ню Йорк предизвикало вълна от паника сред населението на Бронкс, където е зоологическата градина. Терариумът на отровната змия се счупил и тя не се замислила и веднага изпълзяла навън. Кобрата била открита едва след няколко дни и не успяла да нарани никого.

Горила

Морският лъв Сирил, който преди време живеел в зоологическа градина в щата Онтарио, успял да избяга и дори да стигне до езерото Ери. Оттам Сирил стигнал до границата на щата и се прехвърлил в съседния Охайо, където заживял на пристанище.

Най-често бягат животни от зоопарка в Лос Анджелис. Само за 10 години оттам са избягали над 30 животни, предимно зебри, антилопи и маймуни. Най-често от този зоопарк бягала горилата Ивлин, която успяла да се прехвърли през стената на зоологическата градина цели четири пъти. За да прескача оградата на района, в който живеела със събратята си, Ивлин ги карала да се нареждат, за да се катери по гърбовете им. Никой друг не последвал примера й, но при всяко бягство посетителите на зоопарка веднага трябвало да бъдат евакуирани, за да не ги нападне Ивлин.

Това обаче не е единственият американски зоопарк, от който са бягали много животни. Зоологическата градина в Сан Франциско също е рекордьор в това отношение, тъй като преди време успели да избягат накуп 13 африкански бивола. Оказало се, че заедно с тях изчезнал и малък хипопотам и отнело много време всички животни да бъдат уловени и върнати в загражденията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest