Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Ето ги най-красивите породи котки в света!

Ето ги най-красивите породи котки в света!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5466
Сомалийски котки

Котките са най-предпочитаните домашни животни в света. Пухкавите любимци могат да разтопят сърцето на всеки. В световен мащаб над 350 милиона от тях живеят в човешките домове. Цифрата расте с всеки изминал ден.

Всички котки са красиви, но някои от тях са признати като едни от най-забележителните за всички времена. Най-старите документирани доказателства за най-красивите представители на това животинско съсловие са тези за ориенталската порода сиамка. Прието е, че произхождат от Тайланд. От 20-ти век започва да се отглежда в Европа и Северна Америка.

Сиамска котка

Освен че е красива, сиамската котка е и изключително интелигентна. Тя е общителна и нежна. За разлика от другите котки, тя не е толкова активна през нощта, тъй като сините ѝ очи не им позволяват да виждат добре.

Персийска котка

От останалите широко популярни котки в класацията за най-красиви породи влиза още персийката. Кръглото лице и малкият нос на тези котки могат да разтопят всяко сърце. Дългата им козина се среща обагрена във всякакви цветове. Освен заради красивия си външен вид тя е предпочитана и заради благия и понякога доста мързелив характер на персийската котка.

Сомалийска котка

Дълги косми, пищна опашка и изключително мека козина – всичко това са характеристики на сомалийската котка. Тя идва от Австралия и се появява още през 1950 година. Нарича се още лисича порода, тъй като повечето от представителите ѝ са обагрени в кафяво-оранжев цвят. Някои видове имат раирани ивици по козинката и тъмен ръб около очите. Сомалийската котка не се скубе особено, което е голямо предимство.

Шотландска клепоуха котка

Шотландска клепоуха котка е сред най-сладките и най-красиви котки, които някога можете да видите. Името им идва от интересните им клепнали и сгънати уши. Уникалният им вид се допълва от кръглото лице и големите очи. Те имат странния навик да седят дълго време на два крака, което ги прави дори още по-сладки.

Руска синя котка

Руската синя котка пък има уникална козина, обагрена в сребърно-синьо. Интелигентни, приятелски настроени и игриви – те са всичко, което може да искате от една нова котка у дома. Козината на руската котка е двойна, а лапите ѝ са една идея по-тъмни. Обичайно очите ѝ са ярко зелени и изключително красиви.

Други красиви породи котки са Американски бобтейл, Норвежка горска котка, Сибирска котка и регдол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
вили
вили
08.04.2016 23:31
имам сиамка в къщи
13
16
Фейсбук потребител
Фейсбук потребител
31.03.2016 18:23
Котките са уникални животни!Размекват душата!
27
15