Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Породите кучета, подходящи за деца

Породите кучета, подходящи за деца

Нина НордНина Норд
Джедай
22534
Подходящо куче за дете

Ако имате дете и то иска куче, добре е да изберете порода, която да е подходяща за деца. Има кучета, които са спокойни и не съществува шанс да ухапят хлапетата, ако си играят малко по-грубо с тях. За деца са подходящи породи кучета, които се поддават лесно на обучение и слушат стопанина си.

Йоркширски териер

Йоркширският териер е подходящо куче за съвсем малки деца. Тези малки животинки са активни и жизнерадостни, освен това са много красиви. Йоркширският териер лесно се поддава на обучение, единственият му недостатък е, че козината му трябва да се разресва редовно.

Френски булдог

Френският булдог също е подходящ за деца. Дори да имате бебе, френският булдог никога няма да се опита да го нарани или да се ядоса, ако детето го хване за носа или опашката. Френският булдог проявява известен инат, но е много кротък и лесно се сприятелява с деца на различна възраст.

Пудел

Пуделът също се нарежда сред породите, които са подходящи за отглеждане от семейство с деца. Пуделът се препоръчва за първи домашен любимец на детето, тъй като той е много дружелюбен и постоянно е готов да играе с хлапетата, без да има шанса да ги нарани.

Пуделът е изключително интелигентно куче, отдавна е най-популярната порода кучета в света. Тези палета могат да бъдат обучени много лесно, но те винаги трябва да бъдат център на вниманието. Те се държат много дружелюбно към децата и се нуждаят от много движение. Винаги са щастливи, имат елегантен и достоен начин на поведение.

Дакел

Дакелите са подходящи за деца

Дакелът е подходящо куче за деца. Единственият проблем при дакела е, че може да последва хлапето и да се качи на дивана, а при скок дори от неголяма височина гръбнакът му може сериозно да пострада.

Кокер шпаньол

Кокер шпаньолът е перфектният любимец, ако имате дете. Той винаги е в добро настроение и готов за игри, но когато трябва да пази тишина, е кротък като агънце. Кокер шпаньолът е популярен в цял свят заради добрия си характер и красивия си външен вид.

Немска овчарка

Ако искате не просто любимец, който да играе с детето си, а такъв, който и да го пази от непознати, ориентирайте се към немска овчарка. Тя няма да допусне външен човек до хлапето ви, а когато то стане на десетина години, може само да я разхожда и да играе с нея.

Боксер

Боксерът също ще охранява детето ви от непознати, а не само ще си играе с него. Боксерът е активно куче, което има нужда от много игра, но се съобразява, ако наоколо има прекалено малко дете, и внимава да не го бутне или нарани.

Голдън ретривър

Популярно куче за деца е голдън ретривър. Това са кучета, които винаги са готови да са плътно до децата и никога не се опитват да доминират над тях. Изобщо не съществува шанс голдън ретривърът да се опита да нарани малчугана, ако той прекалява с дърпането на уши или опашка.

Бигъл

Бигъл за семейство с дете

Кучетата бигъл са пълни с живот и са много игриви. Те са много нежни, смели и изключително толерантни към децата. Подобно на децата, кучетата бигъл се нуждаят от много упражнения.

Бишон фризе

Пухкавата козина на кучето се нуждае от грижи. Това е идеалното куче за деца, то ще се чувства много добре в апартамент. Това е весела, игрива, общителна, но и чувствителна животинка. Бишон фризе има много високо ниво на интелигентност и винаги е в настроение за забавление.

Английски булдог

Английският булдог е средно голямо куче. Това е нежна, чувствителна и интелигентна порода, идеална за живот в апартамент. Понася много добре децата, държи се като грижовен настойник. Английските булдози имат масивно тяло с къса козина, която не изисква много грижи. Те не се нуждаят от много движение, адаптират се много добре към не толкова активен живот. Но това куче се нуждае от непрекъснато обучение и социализация от най-ранна възраст.

Бордър коли

Това е пълен с енергия, идеален спътник за деца. Той ще участва с голямо удоволствие в игри с топка. Нуждае се от много движение и грижи. Изисква се и подходящо обучение на бордър колито. Колитата са много интелигентни, любвеобилни и лоялни кучета.

Далматинец

Далматинците са умни и много лесни за обучение кучета. Те се нуждаят от ежедневни кучешки упражнения и правилни грижи. Те са много търпеливи към децата, но тъй като са много силни кучета, те трябва да бъдат контролирани, защото могат случайно да наранят малчоваците в невинна игра.

Ирландски сетер

Ирландски сетер е подходящ за дете

Кучетата от породата ирландски сетер принадлежат към категорията със среден размер. Това е много игрива и дружелюбна порода. Те са любвеобилни, любопитни и имат изключително много енергия. Тази порода кучета е подходяща за деца. Те се нуждаят от подходяща подготовка и могат да се държат спокойно пред другите домашни любимци.

Нюфаундленд

Те са големи кучета. Интелигентни и общителни, държат се покровителски и спокойно спрямо децата. Те са нежни и послушни, лесни за обучение. Наистина обичат да плуват, имат нужда от последователни тренировки и занимания на открито. Те са много лоялни към семейството си.

Унгарска визла

Те винаги са пълни с много енергия. Нетърпеливи са да учат, интелигентни са и адаптивни. Държат се приятелски с децата, а балансираният им темперамент ги прави идеален спътник за активно семейство.

Ваймаранер

Те са силни и имат мускулесто тяло. Тези кучета са интелигентни, послушни и лоялни към стопаните си. Обичат децата. Ако бъдат обучени навреме и по подходящ начин, те са много социални и приемащи. Препоръчват се за активни хора и семейства, защото изискват много упражнения и работа на открито. Не са подходящи домашни любимци са възрастни хора.

Уест хайленд уайт териер

Уест хайленд бял териер

Кучетата от породата уест хайленд бял териер попадат в категорията на малките кучета. Това е порода с много игрив, дружелюбен и дръзък темперамент. Те са много умни, но трябва да бъдат обучени правилно, за да се социализират. Това е порода, която може да живее в апартамент и е отлично приятелче за деца.

Бостън териер

Бостънският териер е дребно куче, много интелигентна животинка и с отличен характер. Той е куче за семейства с деца, така и за възрастни хора. Те са игриви, привързват се бързо и се адаптират много лесно към живота в апартамента, защото не са много активни.

В тази статия ви изброихме няколко породи кучета, подходящи за деца. И все пак помнете, че от доброто възпитание на кучето и социализирането му зависи неговото отношение към детето. Отношението на малчугана към домашния любимец също е важно. Така че ако искате да отглеждате дете и куче заедно, трябва непрекъснато да работите и с двете страни.

Ако желаете да си вземете кученце, разгледайте тези обяви за кучета или осиновете едно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest