Miau.bg»Статии»Живини»Изложба за уникални гълъби и птици ще се състои в София

Изложба за уникални гълъби и птици ще се състои в София

Пламена M.Пламена M.
Джедай
5468
Гълъби

Национална изложба на гълъби и птици ще се проведе в София от 27 до 29 ноември в зала Фестивална. В нея ще бъдат представени 1000 гълъба от 50 породи, 600 кокошки и водоплаващи птици от 30 породи, както и редица други екзотични видове.

Изложбата е най-голямата, организирана в България до момента. В нея ще бъдат организирани две отделни специализирани изложби от Клуба на ориенталските мевки и Клуб на Бреговска джинка. На тях ще бъдат представени гълъби лауреати, получавали европейски призове.

Освен тях посетителите ще могат да се насладят на папагали, канарчета, пауни, екзотични птици, насекоми, земноводни, морски свинчета, влечуги, зайци и морски свинчета.

В рамките на международната изложба ще бъдат представени още уникално български пауни, които се отглеждат в най-голямата ферма за пауни в Европа, която се намира у нас. България е и страната с най-многото селектирани видове гълъби. У нас те наброяват 40, докато в Италия националните породи са 15, а във Франция – едва 7.

В миналото, както и днес, българските селекционери създават красиви и разнообразни породи гълъби, които получават признанието на световната общност. В страната ни се отглеждат и 6 уникални породи кокошки, като повечето от тях са такива и в световен мащаб.

Официалната изложба ще бъде открита със символичното пускане на 100 пощенски гълъба пред зала Фестивална на 27 ноември от 13 часа. Всеки желаещ може да се включи и да пусне гълъб. Тя е генерална репетиция за Европейската изложба на Балканските породи гълъби, която ще се проведе в края на февруари 2016 година у нас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest