Miau.bg»Статии»Животински Свят»Пощуряло прасе беглец побърка американската полиция

Пощуряло прасе беглец побърка американската полиция

Прасе

Полицията на Шелби в щата Мичиган бе въвлечена в двучасова комична гонка с прасе беглец, виновно за няколко инцидента в малкия град, съобщава Дейли Мейл. Инцидентът се случил на 12 август, когато в ранните часове на деня дежурният полицай в местния участък започнал да получава серия от сигнали за разярено прасе, което създава паника по централната улица на града.

Отишлата на мястото патрулна кола се натъкнала на донякъде необичайната гледка, в която прасето, което било на видима възраст не повече от четири месеца, нападало всичко, което се движи. Хората спасявали краката си от атаките на невръстното селскостопанско животно като се качвали на пейки, маси или се затваряли в близките заведения.

Когато представителите на органите на реда се опитали да заловят прасето, то избягало, като започнало да се движи под паркираните на улицата автомобили. Последвала двучасова гоненица. Вече незаплашвани от животинските атаки, хората се струпали на мястото, за да проследят преследването. Това допълнително уплашило животното и съответно затруднило работата на полицията.

В крайна сметка все пак прасето било хванато и задържано в полицейската кола, докато пристигне собсвеникът му. В патрулката обаче животното имало поредна възможност да прояви лошия си характер, като за отмъщение се изходило в автомобила.

Притежателят на животното – 42-годишният Браян Дейвис, разказал пред полицията, че прасето имало силно изявен темперамент още от раждането си, което наложило то да бъде отделено от своите братя и сестри прасета.

Явно животът в самота не се отразил добре на животното и сутринта преди да избяга то ухапало крака на собственика си и се впуснало да сее терор сред улиците на Шелби.

Видеото, което заснема залавянето на прасето белец, за броени дни събра няколко милиона гледания. Въпреки комичната ситуация, в която попаднаха местните полицаи, те не позволиха да се чувстват неудобно от това. Дори ръководството на полицията в градчето обмисля да направи тениски с лика на животното, които да продаде и да събере пари за благотворителност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest