Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Най-добрите птици за домашен любимец

Най-добрите птици за домашен любимец

Най-добрата птица за домашен любимец, особено за начинаещ, е приятелски настроена, нежна и много подходяща за компаньон.

Най-добрата птица за домашен любимец, особено за начинаещ, е приятелски настроена, нежна и много подходяща за компаньон. Тези черти са важни за хора с ограничен опит с домашни птици.

По-лесно е да се свържете и да се грижите за животно, което има естествено приятелско отношение към човека, вместо такова, което е склонно да бъде плахо или агресивно.

Ето и кои са най-дружелюбните видове птици за домашно отглеждане, които обикновено са и отлични компаньони.

Вълнисто папагалче е добър любимец

Радвайки се на популярност по целия свят, вълнистите папагали са едни от най-добрите птици за домашни любимци. Когато са опитомени и обгрижвани правилно, те могат да бъдат изключително дружелюбни и привързани към стопанина си. Освен че са малки и изискват малко грижи, вълнистите папагалчета понасят добре обучението и могат да се научат да изпълняват много забавни трикове, включително да се научат да говорят. Вълнистите папагалчета са добри за начинаещи стопани, които не са гледали птици преди това.

Корелата е подходяща за питомец

Папагалите корела са друг чудесен избор за всеки, който иска дружелюбна и лесно привързваща се към човека домашна птица. Произхождащи от Австралия, тези птици са отлични домашни любимци, привързват се силно към човек, особено ако ги храни от ръката си и им обръща внимание. Въпреки че обикновено не се научават да говорят, корелите са изключително интелигентни. Мнозина корели се научават да си подсвиркват доста добре и да имитират обикновени домашни шумове като звънене на врати, телефони и микровълнови печки.

Изберете какаду за домашен любимец

Какадуто е добър любимец

Ако предпочитате голяма домашна птица, която е приятелска настроена и интелигентна, какадуто може да бъде чудесен избор за домашна птица. Тези красиви птици се привързват много силно към своите гледачи и предпочитат да бъдат с тях възможно най-често. Наложително е да имате достатъчно време за общуване с вашата птица. Какадуто може да изпадне в депресия, ако не му се обръща достатъчно внимание и може да прибегне до скубане на пера или друго разрушително поведение. Тези птици са по-добри за опитни собственици на птици, отколкото за начинаещи.

Хиацинтовата ара може да се отглежда у дома

Известни като "нежни гиганти", хиацинтовите ара са най-големите от всички папагали. И като общителни и приятелски настроени птици, те не обичат нищо повече от това да прекарват времето си в игра и гушкане със своите стопани. Поради техния размер за повечето хора може да бъде трудно да осигурят подходящи жилища за тези птици. Но тези, които са в състояние да посрещнат нуждите им, са възнаградени с невероятна връзка със своя пернат приятел. Хиацинтова ара е най-подходящ за опитни собственици на птици.

Гълъбите са добри любимци

Гълъбите могат да се отглеждат у дома

Може да не мислите веднага за гълъба като за дружелюбна домашна птица, но опитомените, хранени на ръка гълъби са известни като изключително нежни и добронамерени. Тези птици рядко хапят и дори хора с ограничен опит обикновено смятат, че е лесно да се обучават и да се свързват с гълъби. Радват се на своите гледачи и създават приятелство, но обикновено не харесват прекаленото внимание.

Канарчето е чудесен любимец

Известни с благозвучното пеене на мъжките, домашните канарчета са приятелски настроени птици, които са вид чинка, родена на Канарските острови. Те са весели и интелигентни малки птици, които могат лесно да бъдат обучени да седят на ръката на собственика си и са лесни за отглеждане, което ги прави добър вариант за начинаещи. Те обаче не се интересуват от човешките ласки, въпреки че се радват на нежно галене и внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest