Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Най-чистите породи котки

Най-чистите породи котки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k18
Най-чистите породи котки

Котките са известни с любовта си към чистотата. Те прекарват по-голямата част от деня си в почистване на козината си. Но някои породи са по-хигиенични от други. Кои са най-чистите породи котки?

Шотландска клепоуха котка

Шотландските клепоухи котки са сред най-чистите. Те имат гъста козина, която трябва да се поддържа и разресва. Те помагат на собствениците по този въпрос, защото обичат да се мият често.

Сиамска котка

Друга порода, която има чистота, е сиамската котка. Тези котки са известни с гладката си козина, която изисква почти никаква грижа. Представителите на тази порода се грижат за себе си, защото обичат да са чисти.

Сфинкс

Това е порода без козина или с малко мъх - така че няма да има проблеми с линеене. Но собствениците трябва да се грижат за ежедневната грижа за кожата, за да я поддържат чиста и здрава.

Персийска котка

Най-чистите породи котки

Персийските котки са една от най-популярните породи котки в света. Те имат гъста козина, която изисква редовна грижа, но поради своята чистота самите те внимателно следят хигиената.

Девън рекс

Представителите на тази порода имат къдрава и мека козина, която не се нуждае от често разресване. Девън рекс отделя малко или никаква коса, което ги прави идеални домашни любимци за тези, които страдат от алергии.

Бенгалия

Порода с красив мраморен цвят и гъста къса козина. Те са известни със своята чистота и обичат да поддържат козината си. Те практически не линеят, което ги прави идеалният избор за тези, които искат да поддържат дома си чист.

Мейн куун

Големи животни с дълга гъста козина, която изисква редовно подстригване. Но самите те предпочитат да се грижат за хигиената. Собствениците не трябва да се притесняват - промяната на космите остава незабелязана.

Най-чистите породи котки

Руска синя котка

Това е порода с къса, гъста козина, която не линее. Идеален избор за тези, които страдат от алергии. Руските сини котки са много чисти котки и обичат да се грижат за палтата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни