Miau.bg»Статии»Мъници»Зайчета»Отглеждане на морско свинче и заек заедно

Отглеждане на морско свинче и заек заедно

Отглеждане на морско свинче и заек заедно

Зайците и морските свинчета често се разглеждат като идеално двойка за съвместно отглеждане и се държат заедно в много домакинства. Не се изисква кастрация при такова съжителство. И двата вида животни могат да живеят на закрито или на открито. И двата популярни домашни любимци ядат сено и пресни фуражи, и двамата се нуждаят от упражнения. Освен това децата в приемното семейство често не могат да изберат едно от двете животни. Така се стига до идеята да се отглеждат и двете животни заедно.

Могат ли обаче заек и морско свинче да живеят заедно?

Зайците и морските свинчета живеят на групи, те го правят, за да се чувстват добре. Животно от друг вид по никакъв начин не може да отговори на това изискване. Зайците и морските свинчета могат да се отглеждат заедно, но това не е подходящо за вида поотделно. Така че морско свинче и мини заек заедно не би помогнало на двете животни.

Неразбирането и споровете са неизбежни, когато зайци и морски свинчета се държат заедно.

Зайците обаче имат само няколко звука и най-вече комуникират един с друг с езика на тялото. Следователно морското свинче никога няма да чуе нищо от собствения му език. За заека скърцането на морското свинче е досадно и стресиращо.

Морските свинчета избягват директния физически контакт. Те се гушкат единствено, когато им е много студено или ги е страх. Зайците се гушкат често и това ги прави щастливи. За тях почистването и гушкането са част от социалното им поведение.

Морските свинчета често тракат със зъби, това е част от комуникацията им. Когато зайците тракат със зъби, значи се страхуват. Заекът трака със зъби, за да покаже, че е така се чувства добре, но това не е част от комуникацията с други себеподобни.

Отглеждане на морско свинче и заек заедно

Храненето на морските свинчета и диетата на зайците са различни. Прекаленото приемане на витамин има отрицателни последици за заека, докато за морското свинче е необходимост.

Зайците се нуждаят отчетливо по-голямо заграждение, отколкото морското свинче.

Зайците и морските свинчета не са идеална двойка за съжителство. Докато заекът не може да изживее социалното си поведение, морското свинче се чувства постоянно стресирано поради натрапчивостта на своя съсед. Следователно поддържането на двата вида заедно не се препоръчва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest