miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Породи кучета за лов на лисици

Породи кучета за лов на лисици

Породи кучета за лов на лисици
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Ловът на лисици е много стара ловна практика. В миналото това е бил сериозен бизнес поради високата цена на лисичите кожи и голямото им търсене. Днес тази дейност силно е намаляла поради хуманни съображения, но ловът на лисици все още се практикува повече като спортна страст, отколкото като вид работна дейност.

За лов на лисици се използва група кучета, наричани кратко лисичари. Към тях спадат около 20 породи, с различна телесна форма и цвят на козината. Много от тях са английски породи и са известни и като кучета за подземен лов, тъй като от тях се изисква да се вмъкват в дупката на лисицата и да извадят зверчето оттам, но има и доста немски и френски породи. Подземните ловци ловуват и язовци, защото техниката е идентична. Ето някои от тези породи кучета лисичари.

Ягдтериер

Това германско куче е сравнително компактно, за да може да се побере в лисичата дупка. Има леко удължено и замускулено тяло. Има здрави челюсти и силна захапка, за да се пребори с противника от дивата природа.

Кучето е активно и много упорито в лова на лисици и язовци. Добър следотърсач е, защото това е изискване да се открие дупката на жертвата. Това животно е упорито, с голямо желание за борба и неизчерпаема енергия.

Бийгъл

Бигъл

Биъгълът е малка английска порода, която днес е обичан домашен любимец. В миналото обаче бийгълът е бил ловно куче, използвано за подземен лов. То има изключителен нос, който подсигурява ловните му инстинкти. Кучето принадлежи към гончетата и е било известно още на древните римляни, които го използвали при ловни походи.

Естонска хрътка

Тази хрътка е малко ловно куче, но е много силно. То се е получило след кръстосване на Бийгъл с местни маломерни хрътки. Днес са много търсени, след като Естония приема закон да не се излиза на лов с кучета над 45 сантиметра височина.

Бърбън брак

Това френско куче произлиза от старите френски бракове, изобразявани на гравюри още от ХVІ век. Днес видът на кучето не е съществено променен от тези отдавнашни времена. Освен че са уникално красиви, тези кучета са отлични ловци на лисици, които безотказно преследват плячката и са достатъчно бързи, за да я настигнат.

Ако си търсите помощник при лова, вижте тези обяви и цени за ловни кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Популярни