Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Най-злопаметните породи котки

Най-злопаметните породи котки

Сиамските котки са злопаметни

Най-пухкавият и сладък домашен любимец е котката. Това е нежно и мило създание, което изглежда миловидно и съвсем безпомощно. Някои породи котки обаче могат да имат и по-тъмна страна. Агресията не е чужда на някои мъркащи пухчовци, които могат да станат дори опасни за стопаните си. Ето някои от най-злопаметните породи котки.

Сиамска котка

Една от най-умните и красиви котки е сиамката. Отличава се с висока интелигентност и феноменална памет. Тя добре запомня лошото отношение и винаги намира начин да си отмъсти.

Бомбайска котка

Породата Бомбай е хибридна и има силни черти в характера си. Те са безстрашие и агресивност. Представителите на породата имат здрави и малки или средни тела, но могат да бъдат много силни в сравнение с размерите си. Те изискват внимание от страна на собственика и ако не го получават, показват агресия.

Бенгалска котка

Злопаметни котки

Бенгалската котка прави впечатление с красивата си козина, подсказваща нейния див произход. Те са получени от комбинацията на леопард и домашна котка. За да бъде избран екземпляр от породата е добре да се прецени внимателно дали са добре опитомени предишните поколения. В противен случай домашният пухчо може да изявява склонност да маркира територията си, да проявява агресия, а освен това е доста подвижна и активна котка.

Британска синя

Най-популярната порода във Великобритания оставя впечатление, че са се представя от мили и сладки котаци, но всъщност те не обичат твърде много хората. Ако не им харесва човешкото поведение, веднага го наказват с одраскване.

Чернолапа котка

Най-злопаметните породи котки
Снимка: 9685995/ pixabay.com

Котките от тази порода са роднини на рисовете и това ги прави интересни за много хора. Те приличат не само по външен вид, но и по характер на дивите си роднини. Неслучайно не се препоръчва на семейства с деца или други домашни любимци.

Мейн куун

Това е породата гигант сред писаните. В обичайното си състояние са мили и спокойни, но ако бъдат разгневени, могат да станат истински опасни - съскат, дерат и хапят. И са си злопаметни котки. Силно развитото им чувство за собствено достойнство трябва да бъде зачитано от човешкия вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest