Miau.bg»Статии»Котки»Породи Котки»Кои породи котки обичат снега?

Кои породи котки обичат снега?

руската синя котка обича снега

Когато става въпрос за избирането на правилната порода котка за вашето семейство, едно от нещата, които трябва да вземете предвид, е къде живеете. Ако живеете някъде, където през по-голямата част на годината е лято, а зимата едва ли може да се нарече зима, то тогава няма за какво толкова да се притеснявате.

Но ако живеете някъде със студен климат или тежка и продължителна зима, това може да се отрази до голяма степен на вашия бъдещ домашен любимец. За щастие съществуват и няколко прекрасни породи котки, които издържат на ниски температури и дори обичат да си играят в снега. Ето кои породи котки обичат снега:

Норвежка горска котка

Името на норвежката горска котка идва, както се досещате, от страната, от която произлиза. Тъй като тази порода котки е била създадена да издържа на суровите скандинавски зими, тя има много дебела козина, която й държи топло през зимата и хладно през лятото. Те са отличен избор за тези, които живеят в много студен климат.

мейн куун е порода котки, обичащи снега

Мейн Куун

Мейн Куун е една от най-големите породи домашни котки, появили се по съвсем естествен начин, а не след внимателно развъждане. Тази порода е се среща главно в щата Мейн, от където идва и името й. За да се приспособи към по-тежките зими в Мейн, котката Мейн Кун има много дълга и дебела козина, която я предпазва от студеното време. Освен това, тази порода котки са известни с отличните си ловни умения.

Сибирска котка

Сибирската котка е естествено породила се порода котки от Русия - страна, известна с едни от най-суровите климатични условия по света. Независимо от времето обаче, тази порода е особено щастлива в студеното време, тъй като дебелата й козина й държи много топло и удобно, където и да се намира.

Регдол

Котките от породата Регдол получават името си от това, че имат тенденцията да замръзват “като парцалени кукли”, когато някой ги вдигне на ръце. Те са изключително послушни и игриви, с много дълги и дебели козини, чиято роля не е само да ги кара да изглеждат красиви. Козината им ги топли през зимата и така те се справят изключително добре в по-студен климат. Затова и тези котки обичат снега.

Турска ангорка

Турската ангорка е известна със своята вълниста бяла козина и сини или зелени очи. Произхождаща от Турция, тази порода се счита за една от най-старите породи домашни котки и даваща основата на белия цвят при други породи котки. Козината им ги топли през зимата и им държи прохладно през лятото.

персийките обичат студа и снега

Персийска котка

Съществуват два вида персийки, но тези с лице тип Пеке са доста по-познати сред любителите на котки. Те произхождат от днешен Иран и имат дебела, изключително дълга козина, която им държи топло през зимата дори в тежки климатични условия.

Хималайска котка

Хималайската котка първоначално се е считала за същата порода като персийската, само се е различавала по краските си. Някои пък я оприличават на сиамска котка, но с по-дълъг косъм. В днешно време някои регистри на котки я смятат за отделна порода. Независимо от това, хималайските котки имат дълги, дебели козини, които са подходящи за студен климат.

Руска синя котка

Въпреки че козината на руската синя котка изглежда къса, тя е много плътна и държи много топло. Породата произхожда от Русия и с течение на времето се е приспособила към едни от най-тежките климатични условия по света. Тези котки се справят много добре в студа и дори обичат да си играят в снега.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest