Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Какво мразят кучетата?

Какво мразят кучетата?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k37
Какво мразят кучетата

Много добре знаем, че кучетата ни обичат и са лоялни към нас и обратното. Но и те като нас имат своите граници! Търпеливи са, но когато преувеличаваме с определени поведения, изобщо не е по техен вкус.

Можем да си спестим раздразнения домашен любимец, ако знаем какво обичат и какво мразят кучетата.

Ето няколко чести грешки при отглеждане на куче, което почти всеки собственик на пале прави. Не ги правете дори и при търпеливи породи кучета като голдън ретривър, лабрадор и немска овчарка.

Прегръщаме ги силно - Може би смятаме, че няма нищо лошо в това да държим домашния си любимец в ръцете си, но кучетата наистина мразят това. Докато някои от тях могат да толерират прегръдка от време на време, други ще го усещат като акт на доминиране, който няма да ги накара да се чувстват прекалено комфортно. Освен твърде силното и грубо прегръщане може да е болезнено за кучето.

Твърде много думи и твърде малко език на тялото - Тъй като кучетата наистина не разбират това, което казваме, с изключение на няколко изречения, те трябва да прочетат жестовете ни, за да разберат какво искаме да предадем. Ако просто говорим без действия, може да заблудим кучетата си.

Куче

Галим ги по цел ден по главата - Какво най-много обичаме да правим, когато видим куче? Да го погалим по главата! Но повечето от тези животни изобщо не харесват този наш навик, дори го намират за досаден.

Гледаме кучето дълго в очите - Можете да гледате в очите домашните любимци, колкото искате, но не правете това с непознати кучета. Ако не ви познават много добре, може да отговорят с отрицателна реакция.

Не налагаме ред и дисциплина у дома - Кучетата трябва да живеят в организирана среда, където много добре знаят какви са техните граници. Колкото и странно да изглежда, структурата и правилата ги карат да се чувстват комфортно в средата, в която живеят.

Държим ги с каишка твърде изкъсо - Кучетата са майстори в интерпретацията на нашите мисли и чувства. Ако ги държим твърде близо до нас, ще им създадем усещането, че сме стресирани и ще ги обезпокоим също. 

Нека им позволяваме да изследват и миришат това, което искат - Азбуката на кучето е миризмата. Те обичат да миришат абсолютно всичко около себе си. Ако отнемем това право, това удоволствие, те ще са много нещастни.

Принуждаваме ги да стоят в определена компания - Да поставите кучето си лице в лице с хора или четириноги, от които се страхува или просто не ги харесва, може да бъде много неприятно.

Много кучета мразят котки

Ние сме напрегнати около тях - Като експерти по четене на езика на тялото ни, кучетата имитират точно това, което виждат. И така, колкото по-стресирани сме, толкова по-стресирано ще бъде нашето куче. Ако искаме кучето да се успокои, трябва и ние да се успокоим.

Водим застоял начин на живот - Господарят, който няма време за домашния си любимец, е кошмарът на всяко куче. Затова трябва да сме сигурни, че отделяме време за забавни занимания с него. В края на краищата той е нашият лоялен приятел, който цял ден чака да приключим работата си, да му отделим време. Повечето кучета мразят да стоят затворени по цял ден и да не излизат на разходка.

Излагаме кучето на силни миризмиКучетата обичат да миришат всичко около тях, но не понасят силни миризми. Те са много по-чувствителни към миризми от нас, така че е разбираемо защо мразят силните аромати. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest