miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-социалните породи кучета

Най-социалните породи кучета

Най-социалните породи кучета
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Поведението на кучетата много зависи от дресировката. Въпреки това техният характер също играе роля. Например, ако кучето е мързеливо по природа, когато не изпълнява кучешки команди, то ще предпочита да си отпочива. Наличието на различни селекции с различни характери позволяват на хората да си изберат порода, подходяща за техния начин на живот.

За хората с активен начин на живот, които обичат весели компании и оживени места, където могат да ходят с кучета, има много подходящи варианти. Повечето кучета са социални така или иначе, но тези няколко породи ще станат вашия общителен пръв приятел.

Ето ги най-социалните породи кучета!

Лабрадор

Не е изненадващо, че тази порода е една от най-социалните. Лабрадорите са често избирани за семейно куче именно заради тяхната социалност и умение за съжителство с деца. Те са големи, добри кучета и ще са щастливи при почти всякакви условия, стига да им давате любов и да се грижите за тях.

Голдън Ретривър

Те са доста сходни по характер с лабрадорите и това ги прави също толкова обичана и често избирана порода. Тези кучета обичат стопаните си и семейството в което живеят, но също така обичат хората като цяло, без значение кои са те. Това ги прави много добродушна порода, която внася щастие на семейството.

Спрингер шпаньол

Повечето шпаньоли са социални, но спрингер шпаниолите са едни от най-общителните и социални кучета. Те обичат приключения със стопаните си, по време на които да се запознават с нови лица, било то хора или кучета. Подходящи спътници са за хора с активен и разнообразен начин на живот, които пътуват и имат хобита, свързани със спорта. А ако и редовни си играете с тях, напълно ще спечелите сърцето им.

Мопс

Мопс

Тези малки по размер кучета може и да не са толкова активни, колкото останалите по-горе, заради малкия си размер, но въпреки това са изключително социални. Ако водите приятели вкъщи, те ще са първи да ги поздравят и ще са душата на компанията ви. Много ще си паснете с мопсовете, ако живеете в апартамент и имате богат социален живот. Тъй като това е дребно куче, ще можете лесно да го пренасяте с вас на социални събирания.

Санбернар

Не случайно санбернарите са избрани да бъдат част от службите по спасяване на хора. Те са нежни и грижовни кучета, въпреки големия си размер. Нравът им е добър и обичлив. Те могат дори да развият защитен инстинкт спрямо деца и да ги наглеждат.

Когато избирате подходящото куче за семейство, първо трябва да помислите как ще взаимодейства с децата. Всяка порода кучета има специални характеристики, но не всички имат търпение и енергия, за да бъдат в крак с най-малките членове на семейството.

Английски Булдог

Една от най-спокойните и социални породи кучета, булдозите могат да издържат на най-лудите идеи на малките. В същото време те имат ниско енергийно ниво, така че не се нуждаят от дълги и чести разходки. Накратко, вид кученца, които се поддържат лесно. Освен това булдозите не са претенциозни към обкръжението си, така че могат да живеят в по-малък апартамент и по-голяма къща.

Бигъл

Кучетата Бигъл имат достатъчно енергия, за да са в крак с най-активните собственици и да се разбираме много добре с малките. Те трябва да се четкат често и могат да станат шумни, но ще компенсират това с лигави прегръдки и мокри кучешки целувки. Идеален за семейство, живеещо у дома или в звукоизолиран апартамент.

Унгарска визла

Много лесно за обучение и лоялно, кучето унгарска визла е идеалният партньор за деца. Въпреки че се нуждае от много физическа активност, това е порода, която реагира много добре на тренировките и не е агресивна. Те са сред най-социалните кучета, които ще ви следват навсякъде.

Бултериер

Бултериер

Една от най-приятелските и социални породи кучета, с висока степен на интелигентност и висока доза енергия. Подходящи за големи семейства, те се нуждаят от чести физически активности.

Бордър Коли

Наричат ги Айнщайн на кучетата и то неслучайно. Много лесни за обучение, кучета Бордър Коли могат да живеят както в блока, така и в двора. Те са изключително дружелюбни и интелигентни кучета. Единственият проблем е дългата козина, която трябва периодично да се четка.

Коли

Колитата са умни и отговорни кучета. Първоначално използвани като работни животни, днес те са любими компаньони. Изключително схватливи и умни животни, които са и социални кучета. Колитата станаха много популярни заради филмовата продукция Ласи.

Нюфаундленд

Тези нежни гиганти могат да се превърнат в много социални и любвеобилно куче с подходящата дресировка и възпитание. Въпреки че са с внушителни размери, по природа те са добряци. Отнасят се добре и към малки деца.

Ирландски сетер

Ирландски сетер е социално куче

Куче, което обича да седи в двора, за да изразходва цялата си енергия. Приятелски, игриви и интелигентни, те са от вида кученца, които могат да се разбират добре с абсолютно всеки. Помнете обаче: Живея средно само 12 години.

Немска овчарка

Въпреки че тези кучета са познати като полицейски палета, те са доста социални. Адаптират се бързо спрямо ситуацията, възприемат скоростно, и могат да са доста приятелски настроени. Но все пак всичко зависи от обучението, което са получили. Факт е, че някои Немски овчарки, които са били отглеждани зле, са зли кучета и проявяват агресия.

Той Пудел

Той Пуделите са сред най-предпочитаните породи кучета. Те са игриви, забавни и много социални кучета.

Лабрадудел

Интересни и весели кученца, които ще доставят голямо удоволствие на всеки, който си контактува с тях.

Безпородно куче

Изненада! Има много ползи от осиновяването на безпородно куче. Те живеят по-дълго от чистокръвните кучета, не се нуждаят от високо ниво на грижи и осиновяването на домашен любимец винаги е много по-добър вариант от купуването му.

Необходимо е да изберете куче с ниво на енергия, което е подходящо за вашето семейство и което може да живее в дома ви без никакви проблеми. Трябва да се отбележи, че дребните породи кучета не са идеални за семейство с много деца. По-добре да изберете средно или голямо куче, което е социално и ще се разбира добре както с всички членове на вашето домакинство, така и с приятели и близки.

Но запомнете и нещо друго. За доброто социално поведение на кучето не е отговорна само неговата порода. Най-голям фактор оказва средата на животното и възпитанието, което е получило. Социализирането на кучето от малко гарантира, че то ще се държи добре във всяка ситуация, и няма да напада други животни и хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest