Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-активните породи кучета

Кои са най-активните породи кучета

Кои са най-активните породи кучета

По света има над 200 породи кучета. Всяко от тях има собствена личност и различни нужди.

Така че, преди да се влюбите в някоя космата муцунка, трябва да направите проучване за характеристиките на кучето.

Някои породи предпочитат да мързелуват по цял ден, но има и много активни породи кучета, които обичат дългите разходки, игрите и денонощните забавления. С тях няма да ви е скучно - това е ясно.

Но може ли вашият темперамент да отговори на този на животното. За да си отговорите на този въпрос, продължете да четете.

Ето някои от най-активните породи кучета:

Белгийска овчарка

Тези работливи кучета са най-щастливи, когато се движат до собственика си. Ежедневните разходки няма да ги изморят. Те трябва да бягат, да се разхождат и да прекарват повече време с любимите си хора. Според някои експерти, тези кучета са активни средно по 102 минути на ден.

Далматинец

Далматинецът е известен със своята издръжливост, бързина и интелигентност. В миналото са отглеждани, за да се движат редом до конски файтони. Следователно, те са много бързи и издръжливи. Ако не бъдат активни достатъчно време, те бързо ще започнат да правят бели, в опит да изразходят енергията си.

Джак Ръсел Териер

Джак Ръсел териер

Те са едни от най-енергичните кучета, неуморни и силни са. Те са подходящи кучета за по-енергични семейства. Тази порода обичат всякакви приключения на открито.

Сибирско хъски

Тези кучета са били отглеждани в миналото само за дърпане на шейни. Те са много издръжливи и обичат да бягат. Хъскитата нямат нищо против студеното време.

Голдън Ретривър

Те са щастливи, жизнерадостни кучета и изискват ежедневни упражнения. По принцип те се дресират лесно, така че ще пораснат като лоялни придружители за своите стопани. Обичат да плуват, гонят топки или да бягат.

Лабрадор

Лабрадор

Тези кучета също са много енергични и обожават да тичат. В миналото са отглеждани, за да помагат и се справят доста добре с това. Те са много енергични и често ги използват в планинските спасителни служби.

Бордър коли

Те са много атлетични и интелигентни кучета. Тези работохолици в миналото са отглеждани като пастири. Тези кучета могат да издържат дълго време без да се уморят. Затова имайте предвид, че ако не изразходят енергията си, може да започнат да тичат напред-назад у дома.

Австралийска овчарка

Подобно на Колитата, австралийските овчарки изискват ежедневни упражнения, за да изразходят енергията си. Ако им дадете възможност, те могат да тичат през целия ден.

Пинчер

Пинчер

Независимо от малкия си ръст, тези кучета са супер енергични. Тези кученца са били отглеждани в Германия, за да ловят вредители. Те са активни средно по 72 минути на ден.

Пудел

Не се заблуждавайте от къдравата им и пухкава кучешка козина. Всички пудели много се радват, ако им осигурите възможност да бягат, да се разхождат и дори да плуват. Средно пуделите са активни по 70 минути на ден.

Унгарска визла

Тази порода кучета обичат да тичат и се нуждаят от поне час сериозни упражнения всеки ден. Те са много енергични и издръжливи. Обичат да тичат и с удоволствие ще спринтират заедно с вас. Дори и като пораснат, те ще останат активни и енергични кучета.

Уелско корги пембрук

Корги

Нищо, че крачетата им са къси, те хич не ги забавят. Те са силни и атлетични кучета, които винаги са готови да бягат. Нищо чудно, че кралица Елизабет II им е такъв голям фен.

Шотландска овчарка

Имат силен пастирски инстинкт. Те имат много енергия, която трябва да изразходват всеки ден. Докато им отделяте време за тренировки, те ще бъдат доволни. Тези кучета са лесно адаптивни.

Бигъл

Любопитството може и да е убило котката, но в случая с бигъла, то само подхранва енергията му. Бигълите предпочитат да тичат и да се разхождат със стопаните си. Ако не им отделите поне един час на ден, те може да започнат да правят бели. Разгледайте тези обяви за бигъл, ако желаете да си вземете такова кученце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest