miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да се справим с разглезено куче

Как да се справим с разглезено куче

Справяне с разглезено куче
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Доста често стопаните се замислят за превъзпитаване на кучето. Това е доста актуална тема особено, ако се замисляте да си вземете животно от приют, тъй като все пак там голяма част от кучетата са вече на възраст над 1 година и може да се каже, че вече имат изграден темперамент. Отговорът на този въпрос еднозначен е Да, кучето може да се превъзпита и да се го обучите да е дисциплинирано и послушно, но все пак е важно да осъзнавате, че ще се наложи да сте доста мотивирани и търпеливи при този процес.

Как да се справим с разглезено куче?

1. Не бързайте - възпитанието на кучето, както и промяната на вече изградения му характер не е бързо и ще се наложи да мине поне 1 месец, за да видите някакви видими резултати. Не бързайте и не се отказвайте, но и отделяйте всяка свободна минута, за да се справите с проблема и да отучите кучето си от глезенето, както и да го дисциплинирате. Бъдете сигурни, че след няколко месеца вече ще имате затвърдени резултати и дори околните ще могат да видят положителната промяна.

2. Бъдете последователни - не очаквайте, че нещата ще се случат за 2-3 дни. Бъдете търпеливи и отделяйте на възпитанието на кучето ви не по-малко от 20 минути на ден. Заедно с това се старайте да разделите времето на два пълноценни урока от по 10 минути и да затвърждавате резултата през целия ден, когато имате възможност.

Превъзпитаване на кучето

3. Възпитавайте животното в началото у дома - по-големите кучета, които вече имат изграден характер и са доста лигави, могат лесно да се разсейват от различни външни фактори. Именно затова е добре да започнете с възпитанието в началното у дома, докато не видите някакъв резултат. Едва след време можете да се заемете с дисциплинирането и навън, за да затвърдите успеха на любимеца си до тук. Във всеки един случай обаче ви съветваме разсейващите фактори да са сведени до минимум, за да е по-ефективен възпитателния процес и дресирането на кучето.

Ето че вече знаете, с какво да започнете и как да се справите с разглезеното куче. Старайте се също така уроците да са различни и да разнообразявате възпитанието с научаването на различни кучешки команди.

Глезено куче

Така на кучето ви няма да му стане скучно бързо и ще му е интересен целия обучителен процес. И на последно място, повтаряйте всяка една команда, за да затвърдите резултата от възпитателното обучение на домашния любимец.

Междувременно ще ви издадем и кои са лесните за дресиране кучета. Сред тях са: бордър коли, голдън ретривър, пудел, лабрадор, бигъл, пули, папийон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest