Папагали

Папагали

Породи, болести, здраве и съвети за папагали . Отглеждане и хранене на папагали. Всичко за папалите на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Папагал КакадуПапагал Какаду
31 Май
Папагалите Какаду живеят от 60 до 90 години и затова са предпочитани домашни любимци. Папагалът какаду се храни с разнообразна храна.
Папагал АраПапагал Ара
31 Май
1
Има много видове папагали Ара, но най-популярен е така нареченият червен Ара - с червен гръб, криле с жълто-синя основа и дълги ярко сини пера. Отглеждане на папагал Ара.
Чести заболявания при папагалитеЧести заболявания при папагалите
31 Май
Смятат папагалите за устойчив и здрав вид птици. Но все пак те също страдат от някои болести, които често са с фатален изход, или пък са опасни и за хората.
Колко години живеят папагалите?Колко години живеят папагалите?
29 Май
Когато се подбира папагал за домашен любимец, най-често се мисли за вида му, големината и дали ще може да говори. Колко години живеят папагалите?
Хранене на папагалаХранене на папагала
28 Май
Продължителността на живота на папагалите зависи до голяма степен от разнообразната и балансирана храна, която им давате. Храна за папагали. Как да храним папагал? Кои са най-добрите храни за папагали?
За Папагалите от А до ЯЗа Папагалите от А до Я
28 Май
Представата за екзотика много често се свързва с една птица - папагалът. Това е напълно обяснимо. Тези забележителни птици са невероятно пъстри, красиви и интересни като визия и поведение. Те с удоволствие танцуват и дори могат да говорят.
Съвети при покупката на папагалСъвети при покупката на папагал
27 Май
Манията по папагалите става все по-голяма. И всъщност кой ли не си е представял шарения пернатко в дома си. Когато избирате папагал обаче, трябва да внимавате за някои особености. Ето на какво трябва да обърнете внимание:
КакарикиКакарики
24 Април
Какарики е маорското име на папагала, което е добило широка известност. Какарики има и други названия, а самото папагалче заслужава специално внимание.
Най-красивите породи домашни папагалиНай-красивите породи домашни папагали
21 Април
Екзотичните домашни любимци стават все по-популярен избор за питомци на редица хора по света. Такива например са папагалите, които са не само много красиви, но и умни животни. Най-красивите породи домашни папагали.
НеразделкиНеразделки
21 Април
Наричат неразделките също и любовни птици, което идва от нуждата им да имат партньор до себе си. Някои видове неразделки се отглеждат като екзотични домашни любимци.