Спасяват кучето-убиец от Мокрище с подписка

питбул

Питбулът от село Мокрище, който уби 3-годишно дете, събуди съжалението на хората. Вече се събира подписка против евтаназията му.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето, което изгуби живота си. Инцидентът, при който питбулът уби 3-годишното дете, породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

След публикуване на снимките на недохраненото животно обаче, в обществото се зароди и жалост към животното. Нещо повече – запчва да се събира подписка, за да не се евтанизира то, а да смени собственика си.

Питбулът е държан в двора на дебел синджир. Според Явор Гечев от фондация Четири лапи кучето е стресирано, системно бито и видимо ранено. Това си личи от едното затворено око на животното. Като хищник, то защитава територията си. Според експертите то не е използвано за боеве, защото тогава нямаше да насочва агресията си срещу хората, а срещу други животни.

Липсата на добри условия на отглеждане и живот, насадена агресия – за всичко това са виновни собствениците на животинката. Ето защо защитниците на питбула настояват той да не бъде евтанизиран, защото с това проблемът няма да бъде решен.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати