Пилотът, спасил живота на над 700 кучета за 2 години

Пол и едно от спасените куче
Снимка: fb
Пол и едно от спасените куче

Бивш военен е спасил от сигурна смърт над седемстотин бездомни кучета. От 2015 Пол Стекленски от САЩ се изявява активно като зоозащитник и помага на четириногите в приютите, които са застрашен от приспиване.

Едно от последните пале, на което Пол е помогнал, е Андриена. 2-годишното животинче било намерено да се скита на улица в Северна Каролина с ужасяващ пролапс на пикочния мехур.

В приюта, където тя попаднала, предупредили, че ако животното не бъде оперирано спешно в далечна болница, ще се наложи да бъде умъртвено. Точно тогава в драматичната история на Андриена се намесил бившият военен.

Тъй като разполагал със собствен самолет, той имал възможността да закара злочестото куче до болницата в щата Кънектикът. Така набързо организирал пътуването на четириногото и поел на път, изминавайки 1200 километра.

След като Пол транспортирал до медицинския център, операцията била извършена успешно и Андриена оцеляла. Сега тя изглежда много по-добре и е готова за осиновяване.

Похвално е, че освен нея Пол е взел от приюта в Северна Каролина и още тринадесет палета, които ги грозяло приспиване. Така само с един полет е успял да избави от сигурна смърт 14 душички и да им помогне да открият нов дом.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати