Вижте кучето, което спаси живота на седем души

Джак
Снимка: abcnews
Джак

Куче от Филаделфия на име Джак беше обявено за герой. Умното животното се превърна във всеобщ любимец, след като спаси от сигурна смърт седем души.

Когато в дома на семейство Депаскуале избухнал пожар, обитателите на жилището спели. Пазителят на къщата – палето Джак обаче моментално се събудило. Притесненото куче започнало да лае настойчиво и да ближе стопанката си, за да я накара да се събуди. За щастие жената успяла да реагира навреме и да изведе навън близките си. По това време в дома имало цели седем души.

Аз бях в леглото, когато Джак започна да се навърта около мен и да ме притеснява. Събуди ме и сякаш се опитваше с действията си да ме накара да стана. След като установих, че жилището ни гори, излязох от стаята, за да събудя другите. После се върнах обратно да взема 2-годишното си дете. Тогава заварих кучето да го пази от пламъците, разказва Ашли Депаскуале.

В момента тя и близките ѝ си търсят нов дом, тъй като старият им е изпепелен от бедствието. Джак е поверен на грижите на природозащитна организация, докато стопаните му открият ново жилище.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати