Уникални тигърчета се родиха в Ялта, майката се отказа от тях

Бели тигърчета
Снимка: ahmadalikarim

С нови уникални обитатели се сдоби зоологическата градина Сказка в Ялта. Тези дни на бял свят там са дошли три бели тигърчета.

Щастливата вест оповести ръководителят на зооцентъра – Олег Зубков, според когото раждането на мъниците е изключително събитие, тъй като на планетата има едва 136 бели бенгалски тигри. При това според него те могат да се видят единствено в зоопарковете.

От зоологическата градина в Ялта съобщават още, че майката на трите мъничета не е пожелала да се грижи за тях. Затова се е наложило служителите да ги хранят и топлят. Въпреки трудностите обаче те се надяват бебенцата да успеят да оцелеят, съобщава БТА.

Гледачите в зоопарка вече са измислили и имена на тигърчетата. По тяхно настояване те ще се наричат Арамис, Атос и Портос, както се качват и главните герои от произведението на Александър Дюма – Тримата мускетари.

Трите нови тигърчета ще са сред най-атрактивните обитатели на зоопарка. Освен за големи котки той се грижи още за жирафи, мечки и други екзотични представители на животинския свят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати