Заловиха чудовище, нападащо агнета в Плевенско

Сом Чудовище
Снимка: bgdnes

Чудовищен сом, поглъщаш малки агнета от района село Староселци, област Плевен, най-сетне беше заловен. Спасителят на безпомощните добичета е рибарят Здравко Стайков – Заки. Преди да разгроми кръвожадния звяр, той провел много тежка борба с него, но усилията си заслужавали, защото най-сетне популацията на малките чифтокопитни била в безопасност.

Драматичния сблъсък между риболовната дружинка и водния злодей се разиграл в началото на месеца, когато температурите бяха по-топли. Опитният рибар Заки предусещал, че денят ще е сполучлив и направил тур по река Искър. След като към него се присъединили и други рибари, групичката заложила стръвта и зачакала.

Бях приготвил каракуди, врабчета, пиявици, земни червеи. Привечер борбата започна, разказва Заки пред България днес.

Мъжът веднага разбрал, че рибата е голяма, но дори и не подозирал с какво чудовище си има работа. Когато след тежката борба най-сетне го извадил от водата, буквално останал без думи от улова си.

Беше истинско чудовище. Беше дълъг над 2.30 м и тежеше близо 80 кг. Явно тукашните пастири бяха прави, че този звяр напада агнетата, докато пият водя, споделят рибарят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати