Бургас кани малчуганите да се запознаят с живота на саблеклюна Атанас

саблеклюн
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Пътека на саблеклюна ще бъде открита в Бургас. Целта на атракциона е да запознае гостите на Атанасовското езеро с обитатели на водния басейн и най-вече със саблеклюна Атанас.

Интересната алея ще разказва за особеностите на езерото, но през погледа на забележителната птица. Както сами се досещате, саблеклюнът Атанас е наречен на водоема, защото се е появил на бял свят именно в неговите води.

Научавайки подробности за живота на Наско, малките и големи посетители всъщност ще се запознаят по-подробно с живота на пернатите от вида, информира НовинарБг.

Алеята ще разполага и с наблюдателница, откъдето могат да се наблюдават пернатите, гнездящи наоколо. Пътечката ще предоставя и редица впечатляващи снимки на биоразнообразието в езерото. Благодарение на атракциона деца не само ще се забавляват, но ще научават и много любопитни факти.

птици саблеклюн

Саблеклюните са прелетни птици от семейство Дъждосвирцови, които се появяват по нашите земи през март и поемат на юг през октомври. Освен у нас се срещат още в Африка, Западна Азия, Северна Америка, Каспийско море.

Пернатите от вида живеят на колонии, изградени от десет до седемдесет двойки. Хранят се с бръмбари, червеи, ларви, рибки, семена, корени и др. Саблеклюните са за застрашени видове, попадащи в Червената книга на България.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати