miau.bg»Статии»Живини»Изобретиха лекарство срещу змийската отрова

Изобретиха лекарство срещу змийската отрова

Пламена M.Пламена M.
Джедай
54895
Змийска отрова
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Благодарение на съвременната медицина вече е напълно възможно да оцелеем след ухапване от отровна змия. Това ще става благодарение на нов продукт, който ще дава достатъчни време на човека да бъде транспортиран до болницата.

Уникалният продукт е дело на изследователски екип от университета в Аризона. Според учените той ще увеличи шансовете ни за оцеляване след ухапване от отровна змия до няколко пъти.

Продуктът може да бъде определен като мост. Той е създаден, за да печели време от първоначалното впръскване на отровата до момента, в който ухапаният получи професионално болнично лечение.

След като бъде одобрено и пуснато в масово производство, с лекарството ще бъдат снабдени всички спешни медицински екипи, които първи пристигат на място. Тяхна задача е да тушират животозастрашаващите симптоми след нападението на отровната змия.

Ухапванията на отровни змии, най-вече гърмящи, са най-често срещаните в САЩ. Ежегодно в страната живота си губят 10 души. Над 8 000 души биват ухапани и спасени. Медиците обясняват, че това се дължи на големите размери на хората спрямо количеството на отровата, която влечугото впръсква. Новото химическо вещество може да спаси всички ухапани.

Змии

Иновативното средство е комбинация от желязо и окис. То възпира разрушаването на фибриногена, отговорен за съсирването на кръвта. Реално хората не умират от загубата на веществото. Разрушаването му обаче води до кръвоизливи в мозъка или червата, последиците от които могат да са много сериозни. Това води до спешна нужда от преливане на кръв, което, ако не бъде направено, води до фатален край.

Специалистите споделят, че хората в добро физическо състояние най-лесно се преборват с отровата. Те съветват тези, ухапани по ръката или крака, да не възпират кръвния поток към мястото, тъй като това може да доведе до разлагане на тъканите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest