Гард от Кричим убива диви животни в царската гора

Лисица

Скандална снимка в социалната мрежа разбуни духовете в страната. На нея охранителят от двореца Кричим позира с убита лисица и опрян пистолет в главата ѝ.

Гардът на НСО Иван Христов лови лисици и диви животни в царската гора и след това се хвали в социалните мрежи с труповете им. Публикацията му предизвика вълна от възмущение както в община Стамболийски и Куртово Конаре, така и във всички потребители в мрежата.

Гърлото на животното на снимката е в кръв. Оказва се, че той го е убил, докато е на служба на територията на царската резиденция. Сред останалите му снимки се вижда как отново по време, през което се предполага, че трябва да изпълнява професионалните си задължения, той се разхожда лежерно с лодка из езерото в парка.

Скандалът нараства с неимоверна сила в малката община, а недоволство на жителите е довело до подаването на сигнал до кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. През следващите дни той ще проведе среща с г-н Христов, управителката на двореца Елисавета Динева и шефа на охраната.

От 2013 година насам дворецът Кричим бе окончателно върнат на държавата. От август 2014 година той е предаден за стопанисване на Националната служба за охрана. Държавата отпуска около половин милиона годишно за издръжката му. Оказва се обаче, че средствата се използват не по предназначение, а за забавлението на персонала, коментират разгневени граждани.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати