miau.bg»Статии»Живини»Расте броят на изхвърлените кучета в София

Расте броят на изхвърлените кучета в София

Кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

По данни на Екоравновесие около изборите е отчетен бум на изхвърлените по столичните улици кучета. По техни данни, от края на септември в София са се стоварвали много бусове с животни.

Най-засегнатите квартали са Суходол, Кремиковци, Княжево и районът на Владая. През изминалите седмици само за ден екипите са заловили общо 22 кучета. Те са лесни за разпознаване, тъй като не познават района и не са ориентирани. Освен това не са кастрирани, коментират от Екоравновесие.

В последните месеци се забелязва тенденция все повече породисти кучета да остават на улицата. В момента в софийските приюти има 10 хъскита, 4 немски овчарки, 4 кавказки, 2 питбула, 2 ротвайлера, 2 добермана, бултериер и 5 подобни на питбул кучета, които не са чистокръвни.

Шефът на Екоравновесие коментира тази притеснителна тенденция като заяви, че породистите домашни любимци могат да са много опасни, когато бъдат оставени на свобода без никакъв контрол. Те представляват реална опасност за гражданите, тъй като стават агресивни и нападат.

В двата приюта на Екоравновесие има общо 1709 бездомни кучета. Само през октомври са заловени 368 от тях. Въпреки непрестанните призиви и кампанията за осиновяване, през изминалия месец нов дом са получили едва 78 животни.

От началото на годината 516 кучета са били осиновени. Организацията работи с Германия и Австрия, където за шест месеца са изпратени 93 четириноги, 21 от които бебета, които са били осиновени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати