miau.bg»Статии»Живини»Осъдиха пловдивчанина, съсекъл куче с брадва

Осъдиха пловдивчанина, съсекъл куче с брадва

Осъдиха пловдивчанина, съсекъл куче с брадва

В пловдивския съд бе разгледано делото за мъжа, убил куче по особено жесток начин. На 19-ти февруари куче от породата Дого Аржентино бе съсечено с брадва от лицето Тодор Б.

В деня на трагедията стопанката на кучето Нера го извела на разходка. По същото време подсъдимият също разхождал своето куче.

Нера обаче го нападнала, което по неговите думи се случвало често. Афектиран от случката, Бочуков взел брадва и съсякъл животното с нея пред очите на собственичката. Нера починала малко по-късно от кръвозагуба.

По думите на подсъдимия, освен че напада други кучета, Нера е нападала хора и деца, включително и 7-годишната му дъщеричка.

Той бе категоричен, че е любител на животните, но въпреки много забележки, стопаните на Нера не се съобразявали с никого. Те извеждали кучето без намордник и го пускали да тича свободно в парка. То често ставало агресивно и дори зло.

Тодор Бочуков бе признат за виновен по обвинение, че на 19.02.2015 г. в Пловдив на публично място е проявил жестокост към куче порода Дого Аржентино, като му е нанесъл удар с брадва и го е убил по особено жесток начин.

Той е получил административна глоба на стойност 1 500 лв. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати