Британец улови най-голямото морско конче в света

най-голямото морско конче

Рибарят Майкъл Бейли улови най-голямото морско конче край бреговете на Великобритания. То бие всички рекорди до момента със своите 34 см.

Бейли е специалист в хващането на морски кончета. Той държи рекорда за трите най-големи регистрирани някога морски кончета на Британските острови. Огромният екземпляр той е заловил край бреговете на Дорсет. След като Бейли е екипът му, който винаги е с него, го измерили и му направили няколко снимки, морското конче било пуснато обратно в пролива Ла-Манш.

Хобито си Бейли практикува всеки свободен миг. Той определя морските кончета като изключително мили, тъй като когато пуснат своите мрежи в морето, те буквално скачат на стада в тях.

Рибарят и неговите помощници използват сонар, за да откриват кефал в плитчините близо до брега, защото именно там плуват любимите им морски обитатели.

Видовете морски кончета са над 50. Най-известните видове не превишават 30 см на дължина. Това прави хванатото от Бейли най-голямото както в във Великобритания, така и в света. Експерти твърдят, че огромният морски обитател е около два пъти по-едър, отколкото е средният размер за вида.

Бейли е твърдо решен да запази морските кончета като вид. През 2008 година те станаха застрашен вид, тъй като броят им се стопи тревожно. Крайбрежието Дорсет е една от малкото останали места, където те могат да бъдат видени масово.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати