Затвор и глоба от пет бона грозят мъж, пребил Бигъл

Бигъл

Досъдебно производство е образувано срещу мъж заради това, че е нанесъл удари на куче в град Хисаря. В началото на този месец С.И. от същото населеното място е проявил жестокост към куче от породата Бигъл и му е причинил увреждане-престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК, пише Пловдив24Бг.

По първоначална информация С.И. е налагал пес, собственост на лице от София. Мъжът се нахвърлил върху животното, тъй като то нападнало кокошките му.

След разигралата се грозна сцена кучето е отведено във ветеринарна амбулатория в Хисаря. Става ясно, че то е удряно многократно с метална тръба. Животното е получило травми в зоната на муцуната, врата и кръста.

Проявената жестокост е престъпление, а наказанието, което законът предвижда за него, е лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Докато тече разследването по случая, ще бъдат разпитани всички свидетели, за да се установи при какви обстоятелства е станало нападението. Предстои и ветеринарна експертиза, за да се разбере дали причиненото увреждане на кучето е тежко и трайно.

Появата на новината в интернет предизвика разгорещени дискусии. Много от природозащитниците изразиха надежда, че мъжът, нанесъл удари на кучето, да бъде наказан.

Всички живи същества на тази Земя сме с равни права. Никой няма право да се мисли за по-велик от останалите и да ги малтретира, разгневиха се форумци.

Други обаче потърсиха вина не само у С.И., но и у собственика на кучето: А стопанинът къде е бил? Кучето защо е било без каишка и намордник?

Кучето е нападнало кокошките на човека. Той си е отбранявал животните, оправдаха жестоките действия на С.И други нашенци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати