miau.bg»Статии»Живини»Охранен вомбат си търси половинка

Охранен вомбат си търси половинка

вомбат

Нетрадиционна обява за запознанство се появи в интернет пространството. В социалните мрежи плъзна съобщение за 30-годишния вомбат Патрик, който търси дамата на своето сърце.

В обявата се споменава още, че двуутробният австралийски екземпляр се отличава с чувствителна натура. За разлика от повече си родственици, които по време на размножителен период се проявявали като агресивни животни, 40-килограмовият ерген е доста нежна натура, така че всяка дама би била очарована от него.

Патрик се слави като най-стария вомбат в света, но за жалост е самотен. Той обитава австралийския парк за диви животни в град Баларат, щата Виктория. Служители от специализирания център обясняват, че Патрик е останал ерген, тъй като чифтосването при животните от неговия вид се осъществявало доста трудно.

В резервата в Балат бе подготвено и специално тържество за звездния вомбат, като основната цел беше той най-сетне да срещне партньорка, с която да се харесат. За всеки случай обаче от парка за диви животни пуснаха съобщение и в социалните мрежи.

Вомбатите са странни на вид животни, които могат да бъдат сравнени с огромни катерици. Те обитават свободно някои определени части на континентална Австралия. Срещат се още на Тасмания и някой съседни острови.

Вомбатите биват няколко подвида, които се различават главно по размера си. Най-едри са континенталните животни. При тях дължината на тялото достига между осемдесет и сто сантиметра, а теглото им може да достигне четиридесет килограма.

Обикновеният вомбат живее в определена територия, където се чифтосва и храни. Представителите на вида си правят тунели, като обикновено своята строителна дейност те извършват през тъмните часове на денонощието.

Тунелите им могат да бъдат с различна дължина. Специалисти са се натъквали както на малки коридори, така и на такива, дълги към двадесет метра. Вомбатите са тревопасни животни, ето защо се хранят с трева и други растения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати