miau.bg»Статии»Живини»Братът на лъва Сесил също убит?

Братът на лъва Сесил също убит?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Лъв
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Тревожна новина се появи в интернет пространството. Властите в Зимбабве оповестиха, че братът на убития лъв Сесил, познат като Джерико, също е бил умъртвен от бракониери.

Според първоначалната информация Джерико е бил гръмнат от авджия, действащ без нужното разрешение. Новината връхлетя Зимбабве, точно когато страната реши да затегне мерките за лов на едри животни.

Припомняме, че лъвът със звезден статут Сесил беше убит наскоро от американския зъболекар Уолтър Палмър. След като това се случи, брат му Джерико зае неговото място сред лъвицата на Сесил и техните малки.

Ненадейно обаче медиите разтръбиха поредната ужасяваща информация, посочвайки че и Джерико е бил застрелян от чуждестранни бракониери. Новината отново накара местните жители и природозащитните организации да се разбунтуват.

Информацията беше разпространена от Джони Родригес от националния парк Хванге, чиито диви обитатели са под закрила. Родригес съобщи пред Си Ен Ен, че братът на Сесил е бил нелегетимно умъртвен от авджии. Тази новина обаче беше опровергана. Природозащитник от Оксфордския университет каза точно обратното.

По думите му от GPS проследяването станало ясно, че Джерико е жив и се разхожда из парка. Той допълни, че за момента няма индикация животното да е пострадало. Неговите думи бяха потвърдени и от член на проследяващата група на място.

Въпреки опровергаването на слуха обаче, природозащитници и местни жители продължават да бъдат разтревожени. След като лъвът Сесил преди дни беше подмамен да напусне територията на резервата, а после-застрелян и обезглавен от американския зъболекар Уолтър Палмър, духовете сериозно се разбуниха.

Любителите на лъвовете и животни като цяло искат Палмър да бъде наказан за деянието си, а същевременно не спират да се притесняват и за другите животни в защитения парк в Зимбабве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати