Британец спаси системно пребиван български кон

Кон

През 2013 година в медиите нашумя историята на кон от варненското село Аврен. За жалост животното се превърна в медийна звезда заради мъченията, на които беше подложено от своя стопанин. Към днешна дата конят на име Уолтър живее далеч по-щастливо и се превърна в един от страдалците на четири крака, допринесли за поява на зоополиция у нас.

Преди две години Уолтър, наричан тогава Веско, е собственост на Петър - човек с психични проблеми, който се отнасял безкрайно жестоко към животните. Съседите на мъжа споделят, че той е виновен за смъртта на предишния си кон, а в дома му са починали не едно или две кучета.

Петър системно пребивал и изтезавал коня, като същевременно го държал гладен в мазе, без да го извежда навън с дни. В резултат на това тялото на коня е извънредно слабо и немощно, покрито с рани.

Въпреки мъченията, които преживява, един ден щастливата звезда на Уолтър все пак изгрява. Четириногият мъченик е забелязан от британеца Стюърт, който решава, че ще направи всичко по силите си, за да спаси животното.

Чужденецът започва да влиза тайно вечер в мястото, където е държан конят, и да му остава храна. Същевременно той се свързва с всички български институции, но така и никой не му обърнал внимание. Отчаян, че всеки момент Уолтър може да загине, британецът алармирал дори в Брюксел, изпращайки писмо до Европарламента.

В крайна сметка конят Уолтър е спасен, след като е откупен от евродепутата Емил Радев. В началото Петър не искал да се раздели с него, но след като усетил далаверата, поискал хиляда лева и най-после освободил изтерзания жребец. След освобождението си Уолтър е прегледан от ветеринар и лечението по възстановяването започва. Днес той живее при своя спасител Стюърт и е съвсем здрав и красив жребец, който не отстъпва по нищо на други коне.

Какво обаче се случи с неговия бивш стопанин? Точно като в приказките, злодеят беше наказан и влезе в затвора, само че не заради тормоза над Уолтър. Опасният Петър Петров попадна зад решетките, след като нападна и преби с брадва жената, с която живее, и майка ѝ. Навярно този грозен кървав инцидент можеше да бъде избегнат, ако някоя от институциите у нас беше обърнала внимание на мъжа по-рано.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати